Петък, 15 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.07.2020  » Дете на 2 години и 6 месеца е с коронавирус в Русе


  По данни на Регионалната здравна инспекция общият брой на диагностицираните с коронавирус в област Русе е 56, като от тях активни са 37. За последното денонощие са регистрирани шест нови случая, от които двама са хоспитализирани, а четирима са поставени на домашно лечение. Всички те са в стабилно състояние, като настанените за изминалите 24-часа на болнично лечение се намират в Университетска болница „Канев“.

  Става дума за 56-годишен мъж от Русе и 68-годишна жена село Кацелово, община Две могили. И двамата нямат сериозна симптоматика, но са с лека бронхопневмония. Другите четири новоконстатирани случая са при двама мъже на 36 и 62 години, при жена на 57-годишна възраст, както и при дете на 2 години и 6 месеца.

  Оплакванията им варират, като най-често се изразяват в болки в гърлото, хрема, кашлица, отпадналост, повишена телесна температура до 38.5°С както е при детето, а също и загуба на обоняние. Няма установена епидемиологична връзка между случаите, както и с предходни такива. Продължава провеждането на епидемиологичните проучвания.
  Вчера от УМБАЛ „Канев“ е изписана пациентка от село Ясеновец, област Разград, както и медицинската сестра, работеща в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, чиято положителна проба беше обявена на 27-ми юни.

  Общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско е 56, като активните случаи са 37 – 34 от гр. Русе и по един от Бяла и селата Щръклево и Кацелово.

  Интересен е и фактът, че от активните случаи 38% са мъжете, а жените са 62%, което като бройка означава съответно 14 и 23. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 33 са жените, а мъжете са 23.

  Към момента поставените под карантина в областта лица са 611, а за други 5971 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6582.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »