Петък, 30 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.07.2020  » 155 са заразените с COVID-19 в Русенска област

  По данни на Регионалната здравна инспекция от вчера до 12.30 ч. през днешния ден са констатирани осем нови случая на коронавирус на територията на областта. Всички те са от Русе, като два от тях са от дома за стари хора „Възраждане“. Става дума за 81-годишна жена, която е обитател на социалното заведение, както и за жена на 63-години, работеща като трудотерапевт там. И двете са в добро общо състояние, като 81-годишната жена е настанена за лечение в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, а жената от персонала е оставена под домашна изолация.

  Така общият брой на заболелите от коронавирус от дома за стари хора стана 23, като 6 от тях са от персонала, а останалите 17 са обитатели – 9 жени и 8 мъже на възраст между 70 и 90 години. 80-годишният мъж от социалната институция, който беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“ е починал.
  За последното денонощие е починал още един пациент на 67 години от Русе, чийто положителен резултат от PCR теста беше обявен на 9-ти този месец.

  Той беше в увредено общо състояние и поради това беше приет на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, но от 12-ти юли беше преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където беше съответно интубиран.
  Към този момент може категорично да бъде съобщено, че те не са от шивашката фирма в Русе, в която през предходните няколко дни бяха регистрирани осем заболели от COVID-19 от административния персонал на предприятието.

  Имайки предвид случаите за последното денонощие общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 155 души, като от тях активни към момента са 100.

  На домашно лечение са 63 души, а други 37 са хоспитализирани. Важно е да се знае, че в Единния информационен портал за изминалите 24-часа са обявени 3 нови случая, а другите пет по всяка вероятност ще бъдат видими в системата през утрешния ден.

  Подробности за останалите шест нови случая ще бъдат дадени по-късно.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »