Вторник, 29 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели
     28.09.2020 - Човек на име Уве с безплатна прожекция в Русе
  Част от турнето на мрежите на ЕК

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  05.08.2020  » 20 нови електробуса тръгват по русенските улици

  20 нови електрически автобуса се очаква да тръгнат по русенските улици. Те ще заменят 20 дизелови превозни средства, които са крайно амортизирани. Това стана ясно по време на встъпителна пресконференция по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси за Община Русе“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.
  На събитието присъстваха заместник-кметът по „Комунални дейности“ инж. Димитър Недев, както и екипът за управление на проекта. Презентирани бяха целите, дейностите, очакваните резултати и изпълнените дейности към настоящия момент свързани с напредъка по проекта.

  Община Русе изпълнява проекта от 22 октомври 2019 година в партньорство с „Общински Транспорт Русе“ ЕАД. Електробусите са чешко производство на фирмата SOR Libchavy с 20+1 места и ще бъдат доставени от компанията BIOFROG CZ с която Общината има подписан договор.

  Предстои повторно обявяване на на обществена поръчка за закупуване, доставка и въвеждане в експлоатация на 15 бр. тролейбуси с дължина 12 м (седящи места 26+1), поради липса на избран изпълнител след провеждане на процедурата. Жалба в Комисията за защита на конкуренцията блокира преди време тази част поръчката.

  По проекта ще бъдат закупени и доставени 20 станции за зареждане в тролейбусното депо, 4 станции за бързо зареждане чрез пантографи, както и ще се извърши ремонт и реконструкция на контактната мрежа на кръстовището до Симовата мелница, трасето от Симова мелница до Централна ЖП Гара, както и обръщалото пред Централна ЖП Гара.
  Очакванията са за подобряване качеството на въздуха в община Русе чрез намаляване на емисиите на ФПЧ10 и NОх от обществения транспорт.

  Проектът е на стойност 46 771 464,30 лв. и е с продължителност 45 месеца. Финансовият принос на Община Русе е в размер на 137 032 лв. Финансиращ орган е Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »