Неделя, 1 Август 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.09.2020  » Театърът открива сезона с премиера на LOVID-19
  Русенският драматичен театър ще открие сезон 2020/2021 с две премиерни заглавия. LOVID-19 е първият спектакъл, който драматиците ще предложат на публиката днес, от 19.00 часа и утре вечер.

  Пиесата е с оригинално заглавие „Най-много самоубийства стават в неделя“ на съвременният полски драматург Анна Бужинска, а режисурата и адаптацията са на русенската актриса Евгения Явашева.


  Действието на спектакъла се развива в реално време. На фона на кризата на техните взаимоотношения се появява икономическата криза след пандемията от Covid-19. В час и половина двамата герои ще си споделят повече неща, отколкото за двете години прекарани заедно, но дали ще реши това всичките им проблеми, за които до сега сякаш са били слепи? Имало ли е истинска връзка между тях? Колко лъжи могат да понесат в името на „пълното“ щастие? Отговори на тези въпроси ще може да получите на 16 и 17 септември от 19 часа в театъра. Главните роли в LOVID-19 се изпълняват от младите актьори Кристиана Ценкова и Ивайло Спасимиров.

  Второто премиерно заглавие в театралния афиш е с гостуваща звезда. На 26 септември, събота, почитателите на Асен Блатечки ще могат да го гледат на русенска сцена в „Суматоха“ от Йордан Радичков. Леко осъвременена и плашещо актуална, новата русенска постановка е адаптирана и режисирана от големият актьор Николай Урумов. В нея публиката ще може да види и почти целия мъжки състав на Драматичен театър „Сава Огнянов“ - Русе. Сценографията за спектакъла е дело на Кирил Наумов, работил по постановки като „Сама жена“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София и „Кълбовидна мълния“ в Народен театър „Иван Вазов“ – София.

  От театъра уверяват, че са взети всички необходими мерки за осигуряване на безопасна среда в залите и фоайетата, но припомнят на своята публика да бъде отговорна. Всеки посетител в сградата на Доходно здание трябва да носи предпазна маска, а в театралния салон местата ще се продават през едно.

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »