Събота, 24 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.09.2020  » Медика с много инициативи за Световния ден на сърцето

  На 29-ти септември отбелязваме Световния ден на сърцето. Традиционно всяка година единствената специализирана болница за активно лечение по кардиология в Русе и съседните области – Разград, Силистра, Търговище - СБАЛК „МЕДИКА КОР“ провежда изнесени профилактични кампании и консултации със специалисти на обществени места в близост до хората. 2020-та, обаче е една по-различна година за всички.

  На 29-ти септември пред входа на болницата ще бъде разположено голямо пано с надслов "Пази сърцето". На него всеки може да запише обещание към самия себе си за по-добро здраве, чрез отказ от вредни навици, балансирано хранене и по-малко стрес. В последствие то ще бъде разположено във фоайето на болницата, като апел към всички пациенти.

  През годините русенската кардиологична болница се утвърди като име, за което работят редица изявени специалисти и непрестанно привлича нови висококвалифицирани лекари. Като част от информационната си кампания за превенция на сърдечно-съдовите заболявания, през цялата седмица кардиолози ще участват в телевизионни и радио предавания. Специалистите ще отправят своите съвети и чрез Фейсбук страниците на СБАЛК „МЕДИКА КОР“ Русе и УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“.

  Кардиологичната болница ще вземе участие и в организирания от ОС на БЧК – Русе в партньорство с Община Две могили, Община Ценово и пенсионерските клубове на техните територии фестивал „Млади в старостта“. А в подкрепа на младите специалисти ще даде възможност на пет студенти от специалност „Медицинска сестра“ от факултет „Обществено здраве и здравни грижи” на Русенския университет ”Ангел Кънчев” да влязат в ангиозалите ѝ. Там в продължение на месец те ще могат да се запознаят отблизо с работата на инвазивните медицински сестри, която е изключително специфична и е до голяма степен като "асистент" на инвазивните кардиолози.

  Като част от социалната си мисия, СБАЛК „МЕДИКА КОР“ продължава и стартиралата през м. март кампания за профилактика на исхемичната болест на сърцето и периферната съдова болест „За чисти кръвоносни съдове“, съвместно с УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“. На 17-ти октомври, пациенти с оплаквания от гръден дискомфорт и/или болки в долните крайници при физически усилия и в покой, както и тези с вече преживени сърдечни и/или периферни интервенции могат да се възползват от безплатни прегледи при кардиолог и съдов хирург.

  Записването се извършва предварително на регистратурата на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” с адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ №35 или на тел. 0876 830 230 ; 082 830 230.
  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »