Събота, 24 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.09.2020  » Във Видин РУ връчи първите дипломи на завършили филиала

  Във филиала на Русенския университет в град Видин се проведоха тържествата по откриване на Новата академична година и дипломирането на първия випуск с абсолвенти 2020. Пред сградата на Филиал Видин, новите над 160 първокурсници, студентите от горните курсове и техните преподаватели, бяха официално приветствани от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев по случай откриването на Новата академична година.

  Областният управител на Област Видин Момчил Станков и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, също отправиха своите благопожелания към гостите.


  Абсолвентите, облечени с тоги и шапки, заедно с академичното ръководство на Русенския университет и официалните гости се събраха на обновения площад „Бдинци“. Предвождано от Градския духов оркестър, шествието се оправи през централната градска част и Крайдунавския парк към крепостта „Баба Вида“. Там, по стара българска традиция, бяха посрещнати с хляб и сол, а ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“ изпълни кратка програма.

  От името на академичното ръководство проф. Белоев изрази удовлетворението си, че благодарение на обединените усилия на българското правителство и местната власт, и на академичното ръководство на университета, бе извършено велико дело и филиалът във Видин е вече факт. Той изказа благодарност към всички, които са подкрепили неговото създаване и продължават да работят за утвърждаването и развитието му. Ректорът поздрави първокурсниците за избора им да бъдат студенти в Русенския университет и припомни, че русенската Алма Матер работи изключително успешно и е в услуга на младите хора и бизнеса, доказателство за устойчивостта и създадените от висшето училище традиции във висшето образование“ – заяви още проф. Белоев.  Специален гост на церемонията беше Цвета Караянчева - председател на Народното събрание на Република България. В израз на уважение и признателност от академичната общност за подкрепата ú в утвърждаването и развитието на Филиал Видин на Русенския университет и приноса и в развитието висшето образование, ректорът чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев връчи на Караянчева кристалния знак на Русенския университет.

  Грамота и почетен знак на Русенския университет беше връчена и на областния управител на Област Видин Момчил Станков. Грамоти за принос към създаването и утвърждаването на Филиал Видин получиха още 13 ръководители на институции, допринесли за създаването и утвърждаването на Филиала на Русенския университет в град Видин.
  Над осемдесет абсолвенти получиха дипломите си, като четири от тях са първенци на своите специалности, а един е пълен отличник. Броят на първокурсниците за академичната 2020/2021 година е 160, а общият брой на студентите е над 600. Дипломите на отличниците бяха връчени от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

  От името на първенците-бакалаври приветствено слово произнесе инженер-мениджър Теодора Стоянова, първенец на специалността „Индустриален мениджмънт“.
  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »