Събота, 24 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.10.2020  » Авто-мото клуб Русчукъ кани на приключенска игра
  Авто – мото клуб „РУСЧУКЪ“ кани всички русенци да се впуснат в приключенската игра „Историята е жива“, чиято цел е да събуди вниманието и любопитството към опазването на културно-историческото наследство. Първата игра ще се проведе на 10 октомври, събота. Инициативата е част от проекта „Историята е жива“, които се реализира с финансовата подкрепа на програма „Култура“ на Община Русе.


  Целта на проекта „Историята е жива“ е чрез гражданската инициатива да поднесе предизвикателство под формата на приключенска игра и да провокира русенци. Участието в играта е безплатно и ще става чрез предварително записване на телефон 0886002940 или на е-mail: automotoclubruschuk@gmail.com.

  Участниците (екипажите – до 5 човека при придвижване с автомобил) ще бъдат разпределени в отделни класове, в зависимост от начина на придвижване.

  Предвиждат се 5 отделни класове: Клас Ретро автомобили – за участници с автомобили произведени до 31.12.1990 година, Клас Автомобили – за участници с автомобили произведени след 31.12.1990 година, Клас Ретро мотоциклети – за участници с мотоциклети произведени до 31.12.1990, Клас Мотоциклети – за участници с мотоциклети произведени след 31.12.1990, Клас Велосипеди.

  Маршрутите, които всеки участник/екипаж трябва да премине, ще бъдат индивидуални, като така ще се избегне струпването на хора на едно място. Точките от маршрута ще бъдат обекти от културно-историческото наследство на Русе и за да успее да достигне дадена точка участникът/екипажът ще трябва да демонстрира знания за историята, културата, факти от миналото на града или просто да прояви съобразителност.

  На всяка точка от маршрута, участниците ще получават напътствия под различна форма, насочващи към следващата точка от маршрута – въпрос свързан с историята на сградата, описание с факти от историята на обекта, логическа задача или снимка. В зависимост от това дали е разбрал напътствията или е решил правилно задачата, участникът ще се озове на правилното място бързо или на грешно място, което ще го забави. Стюарди ще засичат времето и ще раздават указанията, за може участниците да достигат следващата дестинация. Всички успешно преминали своя маршрут ще получат плакет, а за първите трима във всеки клас ще има и предметни награди.

  В играта ще се включат и част от членовете на Авто – мото клуб „РУСЧУКЪ“ със своите исторически превозни средства, с което ще допринесат за процеса на пренасяне назад в историята на град Русе и ще демонстрират мотото „Историята е жива“.

  Финалът на играта ще бъде на Автополигона в кв. ДЗС, където ще бъдат изложени превозни средства, част от културно-историческото наследство. Там освен церемонията по награждаването ще има картинг състезание и състезание по майсторско управление на автомобил и мотоциклети.

  В края на деня ще има и 2 безплатни кинопрожекции в автокино на съвременни български играли филми. За записване за кинопрожекциите: телефон 0886002940 или на е-mail: automotoclubruschuk@gmail.com.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »