Събота, 24 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.10.2020  » Тържество и ваучери за Празника на възрастните хора в Русе
  По случай международния ден на възрастните хора 1 октомври, Община Русе подари концерт на представителите на третата възраст. В розариума в Парка на младежта, децата от Общински младежки дом и Фолклорният танцов театър „Найден Киров“ поднесоха едно незабравимо преживяване на възрастните хора от дом „Възраждане“.
  Заместник-кметът Енчо Енчев и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова поздравиха хората, които преживяха изключително тежки моменти заради пандемията от коронавирус, огнище на която се превърна домът за стари хора преди по-малко от два месеца. Днес те успяха да усетят уважението, което всеки възрастен човек заслужава, и топлината, необходима за един пълноценен живот.

  Празникът започна от вчера, когато ръководството на общината организира още едно събитие. Заместник-кметовете Енчо Енчев и Димитър Недев, и Лачезар Иванов от отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ придружиха част от обитателите на дом „Възраждане“ на футболен мач между отборите на ФК „Дунав“ и Янтра 1919.
  На първи октомври отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото. В България възрастните хора наброяват 2,2 млн. души. Денят е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г.

  В Област Русе те са са над 215 хил. души. Общината развива многопосочна дейност при работата си с тях. Всяка година тя подпомага дейността на пенсионерските клубове в града със средства от общинския бюджет. Има и редица проекти, насочени към грижата за възрастните, като „Патронажна грижа“ и „Топъл обяд в извънредно положение“, с помощта на които над 300 души получиха подкрепа по време на пандемията COVID-19.
  Възрастните хора в Русе получават грижа от отдел „Социални дейности“ към Община Русе и в трите дома на територията на града – „Приста“, „Милосърдие“ и „Възраждане“. Днес директорите им получиха ваучери на стойност 800 лв. от ръководството, които ще бъдат предназначени за допълнителни дейности, свързани с живота и здравето на възрастните хора.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »