Вторник, 22 Юни 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.10.2020  » 55 нови заразени в Русе, вирусът разширява броя на училищата

  За последното денонощие на територията на региона са установени 55 нови случая на COVID-19. Сред тях са и трима ученици на възраст между 15 – 18 години, както и 3-годишно дете, посещавало детска градина „Русалка 1“. Всички те са в добро здравословно състояние и са оставени под домашна изолация. 3-годишното дете е било поставено под карантина още от този понеделник, когато е станал ясен положителният резултат на 31-годишната учителка, преподаваща в същата група.

  С COVID-19 са и 16-годишен ученик от 11 клас на АГ „Гео Милев“, 18-годишен ученик в 12 клас на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, както и 15-годишен ученик от 9 клас на СУ „Васил Левски“. Всички те също са в добро здравословно състояние и затова са под домашна изолация.

  Необходимо е да се отбележи, че деветокласникът от най-голямото русенско училище „Васил Левски“ е посещавал часове за последно миналия петък. При всички от случаите продължава провеждането на епидемиологични проучвания.

  Без промяна остава епидемичната обстановка в Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания „Розовата къща“ в Русе. Припомняме, че към момента там са установени пет случая на COVID-19. Става дума за две лица от персонала и трима потребителя. През вчерашния ден от Регионалната здравна инспекция отново е извършена проверка на място. Потребителите с положителни резултати за COVID-19 са изолирани в друга сграда, намираща се на бул. „Липник“ № 14, където се обслужват от двама души от персонала с отрицателни резултати от PCR-тест, които са карантинирани там.

  Потребителите с отрицателни резултати за COVID-19 остават в „Розовата къща”, като те се обслужват от други трима души от персонала с отрицателни резултати от PCR-тест, които са карантинирани в социалното заведение. Извършена е и основна дезинфекция в двете сгради.

  В хода на епидемичното проучване е установено, че миналия петък един от заразените младежи е посетил Дневния център за деца с увреждания – седмична грижа „Мечо Пух“ в Русе. Единствено една от служителките в дневния център – психоложка на 23 години, е с положителен PCR тест за COVID-19.
  Оказва се и, че има два случая на коронавирусна инфекция в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства „Райна Гатева“. По-конкретно се касае за 77-годишна медицинска сестра и жена на 44 години, която работи там като социален работник. За момента и двете са под домашна изолация.
  Общо броят на диагностицираните с коронавирус в област Русе достигна 697 души, като активните случаи са 267. Към момента 55 от тях са на болнично лечение, а 212 са оставени под домашна изолация.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »