Вторник, 22 Юни 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.10.2020  » Проф. Христо Белоев е избран за академик на Националната академия за аграрни науки на Украйна

  Чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев е избран за академик на Националната академия за аграрни науки на Украйна, като чуждестранен член на Академията и като учен с изключителен принос за развитието на аграрната наука, с доказани високи научни постижения и активна и ползотворна работа с научни колективи от Украйна.

  Това е висока награда и признание за цялостната научна дейност на чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, а също така и признание за научния потенциал на Русенския университет.

  Процедурата, която се провежда от Националната академия за аграрни науки на Украйна, е дълга и тежка и продължава близо година, със срокове описани в нейния Устав и Правилник.

  В края на 2019 година Академията обявява свободните места в различните си Отделения за академици и член-кореспонденти от страната и чужбина. В Отделението по Земеделие, мелиорации и механизация на Националната академия за аграрни науки е обявено само едно място за чуждестранен член на академията – академик.

  Кандидатурата на чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев е издигната единодушно и с тайно гласуване от Научния съвет на Националния научен център - Институт по механизация и електрификация на селското стопанство в Киев, Украйна и от група академици от Националната академия за аграрни науки на Украйна.

  С тайно поименно гласуване и пълно мнозинство Отделението по Земеделие, мелиорации и механизация на Националната академия за аграрни науки в състав от 42 членове - 12 академици и 30 член-кореспонденти, гласува и приема предложението и внася документите в Президиума на Академията за гласуване от Общото събрание на Националната Академия за аграрни науки.

  Преди дни Общото събрание на Националната Академия за аграрни науки на Украйна в състав от 96 академици и 102 член-кореспонденти, с тайно гласуване и пълно мнозинство избира чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев на почетната длъжност академик – чуждестранен член на Националната Академия за аграрни науки на Украйна.

  В съвсем близко бъдеще чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев ще получи своя Диплом от Националната Академия за аграрни науки.

  Това отличие идва след друго подобно признание от началото на месец октомври, когато чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев получи престижната годишна награда на Националната Академия за аграрни науки „За изключителни постижения в областта на аграрната наука“.
  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »