Вторник, 26 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.11.2020  » Серия критики от СДС за 1 година от мандата на Пенчо Милков

  В Общинския съвет се е събрало едно „безидейно и безпринципно трапезно мнозинство“. Така председателят на местната структура на СДС и общински съветник Станимир Станчев характеризира управлението в последната една година на мандата на кмета Пенчо Милков. Заедно със своите колеги Елеонора Николова и Деян Недков те отправиха редица критики към управлението на общината, но с уговорката, че това което казват е с грижа към Русе.

  Съветът от една година се управлява от национал-социалистическо мнозинство с ДПС отзад“, коментира Станчев. Според СДС, то е формирано на базата на пазарлъци и договорки.

  В страната управляват ГЕРБ с ВМРО, а в Русе ВМРО е пристанало на БСП. Това се нарича конкубинат / многоженство/, заяви Елеонора Николова по повод формираната партийна коалиция в местния парламент.

  Винаги когато имаме мнение ще го отстояваме“, заяви Станчев и посочи няколкото теми, за които съветниците от СДС са предупреждавали отрано за тяхното фиаско. За провала с инвеститора на Летище Русе, те са алармирали още преди девет месеца. Елеонора Николова подробно разясни сделката с летището и обясни, че тя е натресена от ВМРО, а кметът Милков е „клъвнал“. Но как може да се има доверие на фирма с капитал от 2000 лв., риторично попита тя.

  За Общия устройствен план бившият кмет на Русе каза, че е нарушена процедурата на чл. 19 на Наредба 8 от 2014 г., където се изисква текстовите материали се допълват с доклад. Николова заяви и собствена удоволетвореност, че е подпомогнала бизнеса на фирми като „Лифтън“, „Булмаркет“, „Фибран“, „ТМ технолоджи“ с даването на разрешителни да строят в района на бившето КТМ. Това е дало хляб на около 3500 души, които работят в тези фирми.

  Защо остатъка от заема за ремонт на малките улици бе пренасочен към разширяването на ул. „Потсдам“, попитаха съветниците от СДС. На всеки му е ясно, че една отчуждителна процедура трае няколко години. Няма как да посочваш един човек, който прави бизнес за виновник и да му предлагаш в пъти-по ниска цена за земята, която притежава. Николова даде пример, че е било предложено по 50 лева на кв.м., докато експерти са преценили, че там земята струва от порядъка на 70 – 100 евро за кв.м.

  Деян Недков обясни, че неговото предложение за нов начин на оценка на данъците на автомобилите спекулативно е бил представен като увеличение. Според него, това е по-справедлив начин за разпределяне на данъка между старите и новите автомобили, но общинската хазна щяла да бъде ощетена с около 500 000 лева и затова не е било прието.

  Комисията за въздуха е доказано неработеща, коментираха от СДС, тъй като още в началото е било ясно, че тя няма да има никакви правомощия. Тя е „безплатна“, докато също ненужната Комисия за жалбите на граждани струва на месец около 700 лева. Станимир Станчев я нарече „Комисия Мариян Димитров“.

  Защо още нямаме назначен Главен архитект на Русе, запита Елеонора Николова. Според нея ще бъде използвана вратичка в закона за да може без конкурс да бъде назначен експерт от Тутракан.
  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »