Вторник, 26 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  04.12.2020  » БРТПП прави семинар за контейнерните линейни услуги
  Проектът ДИОНИСУС предлага интегриран интердисциплинарен подход към стратегическото инфраструктурно планиране за устойчиво развитие на пристанищата в Дунавския регион. Общата му цел е да се улесни интеграцията на Дунав в мултимодални и интермодални системи за товарен и пътнически транспорт.
  Проектът ще извърши многопластова оценка на различните нива на планиране и управление на инфраструктурата в съответствие с пазара на транспортните услуги по вътрешните водни пътища, съществуващите реалности, с особен акцент върху свързаните с Дунав пристанищни инфраструктурни нужди. Ще бъдат дефинирани и приложени конкретни инструменти и взаимодействия за обучение в подкрепа на пристанищния сектор и специални политики, допринасящи за по-добри рамкови условия за пристанищни инвестиции. Това ще доведе до по-ефективна и устойчива транспортна система на Дунавския регион.

  Проектът ще даде своя принос за бъдещето на политиката на TEN-T мрежата чрез оценка на настоящите и бъдещите нужди на транспортната инфраструктура на ниво пристанища и транспортни коридори. Ще бъдат изготвени още препоръки и консолидиран стратегически план за съответствие на регионалните планове за икономическо развитие с транспортната инфраструктура.

  Поради специфичния контекст на COVID-19, първият семинар за контейнерните линейни услуги ще се проведе като онлайн публично събитие на 10 декември. Семинарът ще събере партньорите в проекта, асоциираните партньори и външни заинтересовани страни. Целта на събитието е да идентифицира компаниите, които имат желание и интерес за съживяване и развитие на контейнерните линейни услуги по река Дунав.

  Освен специализираните партньори по проекта, които ще внесат своя опит в дейностите по транспорт по вътрешните водни пътища (пристанищни власти, собственици на кораби, пристанищни оператори, консултантски компании), събитието ще събере още изследователи (морски и транспортни университети), представители на организации за подкрепа на бизнеса и лица, вземащи решения (транспортни министерства).

  За регистрация: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Workshop10dec2020
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »