Неделя, 18 Април 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.03.2021  » Областният управител Галин Григоров с отчет за свършеното до сега през мандата


  Намаляването на административната тежест за гражданите и бизнеса, подобряването на икономическите и социални условия за живот, възраждането на военно-патриотичното възпитание, както и инфраструктурното развитие бяха само част от приоритетите в управлението на областния управител Галин Григоров. Болшинството от целите, които си постави при встъпването си в длъжност, са изпълнени, а други са все още в процес на реализация. Неоспорим факт е, че по време на неговия мандат всички услуги, предоставени от Областната администрация в Русе отговаряха на най-високите национални стандарти, за което администрацията беше награждавана многократно. Сред заслужените топ отличия са плакетите от Института по публична администрация към Министерски съвет, както и избирането на Григоров за областен управител на годината през 2018-та. Същевременно провежданите анкетни проучвания сочат над 90% удовлетвореност сред потребителите, като приблизително 85% от гражданите са получавали преждевременно заявените документи.

  Що се касае до икономическото развитие, то още в първите си дни като областен управител Галин Григоров трябваше да се справи със сериозно предизвикателство. Става дума за запазването на работните места на трудещите се в едно от най-големите предприятия в страната, функциониращо в сферата на отбраната – „Дунарит“. Благодарение на навременно предприетите действия от негова страна и проведените разговори с кабинета на министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера Красимир Каракачанов не се стигна до отнемане лиценза на фирмата. Освен това по време на управлението на Григоров в Русе беше открит Център за иновации в сградните технологии на Сименс, както и първия за Югоизточна Европа Център за обучение на персонал на „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД. Беше направено и разширение на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД, което даде работа на още 350 души от региона.

  Изключително внимание Григоров отдели и на военно-патриотичното възпитание. От юни 2017 година насам с негово съдействие от Министерството на отбраната отпуснаха средства за възстановяване или изграждане на 13 военни паметника в региона. Под негов патронаж преминаха и множество конкурси с патриотична насоченост, ориентирани към учениците и студентите. Отново благодарение на неговите усилия през 2017-та се проведе Първия комитски събор, а година по-късно събитието придоби национално измерение. През пролетта на 2019-та Галин Григоров съдейства за провеждането на най-дългото хоро в Русе, което събра повече от 3000 души на централния градски площад. Бяха организирани още куп родолюбиви инициативи, сред които изложби, музеи на открито, възстановки, но може би най-запомнящото се е, че след повече от две десетилетия най-накрая в Русе беше открит паметник на Апостола на свободата. Григоров работи активно и за развитието на културата. Чрез Министерството на отбраната той осигури над четвърт милиона лева за възстановяването на Летния театър. В момента ремонтните дейности са в ход. Лично се зае и с организацията на множество изложби, които се проведоха както в Русе, така и в малките населени места във всяка една от общините. За първи път пред русенци бяха показани първата българска печатна книга на новобългарски език – по-известна като „Неделник“, както и много старопечатни книги, пътеписи и карти, повод за национална гордост.

  Няма как да не бъде споменато още, че благодарение на усилията на Григоров и народните представители започнаха ремонти на голяма част от републиканските пътища в региона, като акцент беше поставен и върху малките и отдалечени градове и села. До няколко месеца се очаква да започнат и реалните строителни дейности по изграждането на канализация в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, както и на няколко колектора в т.нар. „Нова махала“ на гр. Русе.

  Далеч не по-малко внимание Григоров отдели и на управлението на кризи. Мандатът беше белязан от сериозни предизвикателства, сред които минимизирането на последствията от болестта африканска чума по свинете, както и борбата с COVID-19.

  Приоритетно беше работено и в сферата на екологията. Благодарение на съвместни дейности на институциите соченият за основен замърсител на въздуха в Русе производител на авточасти „Монтюпе“ беше накаран да инвестира 7 милиона евро за подобряване на екологичното си състояние.

  С повече детайли относно постигнатото по време на управлението на областния управител Галин Григоров може да се запознаете не следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/otchet-na-oblastniya-upravitel-galin-grigorov.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »