Понеделник, 20 Септември 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.07.2021  » Втори мост, трафик, такси, летище, мръсен въздух - най-важното от кмета на Русе към депутатите

  Кметът Пенчо Милков изпрати писмо до осемте новоизбрани депутати, които ще представляват русенци в 46-ото НС, с призив за отдаденост към Русе, диалог и ефективна работа между държавната и местната власт.


  В обръщението към народните представители Милков поставя основните и специфични за Община Русе въпроси, които следва да бъдат решени през следващите месеци. Сред тях са чистотата на въздуха, изграждането на втори мост над река Дунав при Русе, справяне с трафика от международни тежкотоварни автомобили и частично постъпване на таксите от тях в общинския бюджет, спешни действия за укрепването на брега на река Дунав, както и подкрепа за възстановяването на Летище Русе и Русенската корабостроителница. Кметът настоява още да бъдат предвидени държавни средства за възстановяване на общинската инфраструктура, особено в критичните ѝ точки, както и да се инициират спешни и мащабни мерки в подкрепа на младите семейства, учащите и работещите в Русе.

  „Всеки‭ ‬русенски ‬представител‭‭ ‬трябва‭ ‬да‭ ‬постави като държавен приоритет развитието на Севера, чийто център е Русе. Това ще съвпадне с активната политика, която Румъния предприема за южната си част. Със съвместни действия ще постигнем повишаване на стандарта и качеството на живот на хората в еврорегиона“, пише още Пенчо Милков.

  Писмото бе изпратено на 23 юли (петък) до Светлин Стоянов, Васил Георгиев и Билян Кършовски (ПП „Има такъв народ“), Красен Кралев и Десислава Атанасова (Коалиция „ГЕРБ-СДС“), Крум Зарков (ПП „БСП“), Стефан Тафров („Демократична България – обединение“) и Бюрхан Абазов („Движение за права и свободи“). Кметът на Русе отправи и покана до народните избраници за срещи с тях, на които да бъдат очертани активните съвместни действия за развитието на града и защита интересите на русенци.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »