Събота, 23 Октомври 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.09.2021  » Мартенски музикални дни в събота и неделя


  Програмата на МФ „Мартенски музикални дни“ продължава на 25 септември (събота) с Концерт на лауреатите от Международния конкурс „Франц Шуберт“ 2019. Събитието, което започва в 11:00 ч. в зала „Европа“, представя изпълнения на пианистите Радослав Чиколов, Георги Чиколов и Никола Богомилов, както и на сопраното Даниела Вангелова и мецосопраното Глория Кънева. Сред отличените участници в международния конкурс, които публиката ще чуе, е и Клавирното трио - Александър Зайранов (цигулка), Георги Михеев (виолончело) и Виктория Боянова (пиано).

  Много стилна и изцяло романтична програма с творби от Брамс и  Менделсон предлагат по време на своето гостуване на фестивалната сцена Софийска филхармония, Маестро Найден Тодоров и големият български цигулар Минчо Минчев. Концертът, под мотото „Духът на Романтизма“, е на 25 септември (събота) от 19:00 ч. в Доходно здание.

  „Непознатият Моцарт“ се нарича музикалният проект на русенския хор „Проф. Васил Арнаудов“ с диригент Свилен Димитров, който ще бъде представен на 26 септември (неделя) от 11:00 часа в зала „Европа“. Програмата включва малко познати и рядко изпълнявани хорови творби от В. А. Моцарт. Концертът се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Община Русе.

  На 26 септември (неделя), от 19:00 часа, в Доходно здание, е концертът „Love Music“ с участието на цигуларя Светлин Русев и южнокорейската пианистка Йоръм Сон, наричана от музикалната критика „месията на пианото“. Своя дебют в България тя прави именно на сцената на „Мартенски музикални дни“ през 2018 г. Русенската публика ще чуе двамата световноизвестни изпълнители в една завладяваща с постромантичната си чувствителност съвместна програма. Светлин Русев ще изпълни и 10 биса по желание на русенската публика.

  Традиционно силно е и тазгодишното присъствие на Ансамбъл „Музика Нова“ под диригентството на Маестро Драгомир Йосифов.

  Програма на фестивала: https://www.marchmusicdays.eu

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »