Сряда, 19 Януари 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  29.11.2021  » ДЖАЗ ФЕСТ РУСЕ СЕ ЗАВРЪЩА! + Програма


  Джазът в Русе се завръща на голямата сцена на Доходното здание. Фестивалът беше отменен през 2020 година заради коронакризата, а сега ще се проведе от 9 до 11 декември, съобщи за Арена Медиа председателят на фондация „Петър Петров-Парчето“ Борис Петров.


  „Щастлив съм, че тази година отново мога да ви поканя на 45-тия Джаз фестивал Русе. Елате, за да послушаме заедно джаз, за да се унесем в сладки импровизации и поне за малко да се пренесем в света на музиката в концертната зала. Елате, защото културата е факторът, който ни отличава и сближава“, призовава в послание Борис Петров.


  В трите фестивални вечери ще се изявят едни от най-известните и познати джаз-музиканти у нас.


  В четвъртък, 9 декември, програмата започва с  „Das Weltschmerz Duett“ – Веселин Веселинов-Еко /контрабас/, Милен Кукошаров /пиано/ и Борис Петров - гост /кларинет/. Втори са „Октет Пловдив“, които ще представят албума си „Adventure“. Гостите са в състав - Венелин Георгиев /алт саксофон/, Димитър Льолев /тенор саксофон/, Мартин Ташев /тромпет/, Велислав Стоянов /тромбон/, Николай Карагеоргиев /китара/, Мирослав Турийски /пиано/, Александър Леков /бас/ и Кристиан Желев /барабани/.

  На 10 декември, петъчната вечер събира изпълнения на „JP3“ – Живко Петров /пиано/, Димитър Карамфилов /контрабас/ и Димитър Семов /ударни/. След тях на сцената излиза „Space Kadillak“ в състав Александър Логозаров /китара/, Росен Захариев /тромпет, флюгелхорн/, Михаил Иванов /контрабас/ и Стефан Горанов /барабани/.

  В събота, 11 декември, пианистът Антони Дончев представя проекта си „5uP“ с участието на Борис Петров /саксофон/, Александър Логозаров /китара/, Атанас Попов /барабани/ и Михаил Иванов /контрабас/. Черешката на тортата в поредното издание на Джаз фест Русе ще направи „Ангел Заберски трио“ с новия си албум „Like jazz 3“, който включва и Борис Таслев /контрабас/, и Стоян Янкулов-Стунджи /барабани/.

  И трите вечери са с начален час 19:00. Билети за Националната джаз среща Русе 2021 ще се продават от 1 декември на касата в Доходното здание.

  Организатори на фестивала са Община Русе, ОП „Русе арт“, Клубът на дейците на културата и Фондация „Петър Петров – Парчето“.

  Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »