Сряда, 19 Януари 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.12.2021  » Създават Център за конен спорт Русе

  Хиподрумът да стане собственост на община Русе ще гледат на сесия на 13 декември общинските съветници. Предложението е това да стане безвъзмездно от страна на държавата.

  Към момента обектът се стопанисва и управлява от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството към Министерство на земеделието, храните и горите. От 1997 година имотът и сградите са в режим на отпаднала необходимост, като тогава е закрит конезавода в Русе и няма селекционна и развъждаща дейност.

  Цялата инфраструктура и сграден фонд на територията на имота винаги се е поддържала и изграждала от лицензираните спортни клубове – наематели на обекта, а в последните 2 години и с подкрепата на Община Русе. В имота са изградени 13 броя сгради, повечето от които имат належаща нужда от ремонт. Голяма част от тях са конюшни.

  Поради това, намерението на Община Русе е, съвместно с лицензираните клубове по конен спорт в града, да се създаде Център за конен спорт Русе (Equestrian Sport Center Ruse), където да се провеждат уроци по езда за деца, любители и спортисти, да се обучават и развиват спортни коне, да се организират спортни тренировъчни лагери по конен спорт, турнири и държавни първенства по конен спорт от всички дисциплини, включително и международни състезания.

  В близост до състезателните манежи и трасета се предвижда да бъдат изградени нови мобилни трибуни. Тревните площи ще се използват за осигуряване на условия за отглеждане на спортните животни, съобразени с физиологичните им нужди и осигурявайки необходимото пространство, свобода и задоволявайки потребностите им от движение.

  Придобивайки собствеността върху обекта, Община Русе ще има законовото основание за предприемане на целесъобразни действия – подробно обследване, извършване на основни ремонти, изграждане на спортни съоръжения и място за настаняване помощен персонал и спортисти, както и да осигури охраната на обекта.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »