Четвъртък, 18 Август 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  04.12.2021  » Нараства интересът към бустерните дози ваксини в Русе

  Все повече желаещи да се реваксинират срещу Ковид-19, отчитат здравните власти в Русенско. Избралите да си поставят трета доза от ваксината на „Пфайзер“ в региона само за последната седмица са 1100 души, което е повече от 1/3 от всички извършени до момента реваксинации.


  Справка в Единния информационен портал сочи, че общо 3 235 русенци са с трета игла срещу коронавирусна инфекция. Най-честият мотив на избралите да се ваксинират повторно е, че до момента са успели да се опазят от заболяването и искат да имат ефективна защита по-продължително време.

  Медиците също посочват, че отишлите до лекарските кабинети да си поставят трета доза са от всякаква възраст. По-детайлен анализ сочи, че областта се намира на десето място в страната по брой извършени реимунизации, веднага след Велико Търново. Разликата между двете области е едва от 131 направени реимунизации. Първи са София (столица) и Пловдив съответно с 36 933 и 10 567 поставени трети дози. На последно място е Сливен – с 1216 поставени ваксини за трети път.

  В процентно отношение 1.52% от жителите на област Русе са с трета доза срещу Ковид при средно за страната 1.86%. Така Русенско се нарежда на 13-о място, като този път на първите две места са София (столица) и Габрово с 2.82% и 2.33% направени реваксинации. С две стотни от процента пред Русе се нарежда област Видин. Най-малко спрямо броя на населението ваксинации са поставени в област Добрич – 1.05% или 1796 дози при население от 170 298.

  През днешния почивен ден без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ от 09.00 до 15.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ от 10.00 до 14.00 часа. И на двете места ще поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в Бяла ще има възможност и за имунизиране с препарата на „Модерна“. В Бяла отново от 10.00 до 14.00 часа ваксини ще се поставят и утре.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »