Понеделник, 27 Юни 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.05.2022  » Новият репертоар на ДТ Сава Огнянов ще разшири диапазона от публика

  Финансовото състояние на Русенския театър е много добро. Искам да започна една репертоарна политика, която да върне зрителите, които имат малко по-завишени изисквания към представленията. Това каза новият директор на Русенския театър Боян Иванов. Той обясни, че трупата ще продължи да поддържа сегашния репертоар, но целта е да се разшири диапазонът от публика. "Няма да правим резки движения. Искам всичко да се случва плавно и позитивно", каза Иванов.


  Той обяви, че Русенският театър ще постави началото на новия сезон наесен с премиерата на "Балкански синдром" - по текстове на Станислав Стратиев. Режисьор е Недялко Делчев.

  В постановката ще участва почти цялата русенска трупа, а гост-актьор ще бъде Мариан Бачев. 

  По думите на Делчев Стратиев се е опитвал да открие в някои от текстовете си генезиса на българското. "Защо сме такива? Откъде идваме? Какво у нас е уникално? И какво от нашата уникалност не ни позволява да постигнем онези резултати, които всички толкова години сме се надявали да дойдат?", каза Делчев. 

  Бачев заяви, че много обича текстовете на Стратиев. 

  "Играл съм няколко постановки по негови текстове. Стратиев минава през сърцето ми по много линии. Надявам се чрез тази наша среща да реализираме един хубав сатиричен текст, който не е просто комедия и забава, но има и дълбочина, която много харесвам", каза Бачев.


  Боян Иванов съобщи, че след "Балкански синдром" Русенският театър ще представи и други големи продукции. Сред тях е "Дон Жуан" на режисьора Стайко Мурджев, и "Доходно място" - на Маргарита Мачева. 


  Иванов информира, че във всяко представление ще участват и нови актьори. Организиран е бил кастинг, като към трупата се присъединява младият артист Тодор Лазаров.

  "Не искам да има случаен репертоар и случайни заглавия. Искам да има нови актьори, а също и опитни артисти", каза още Иванов.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »