Сряда, 1 Февруари 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.11.2022  » Новата гора на Русе се разрасна с повече от 2 хиляди млади дръвчета
  Над 2 хиляди фиданки от медоносните видове полски ясен, бяла акация и златен дъжд бяха засадени на старото градско сметище в съвместна акция на Община Русе и сдружение „СъГраждани“.


  „Една от малкото инициативи, при която наблюдаваме не само засаждане на млади дръвчета, но и реална грижа за тях в следващите месеци. Това е голяма отговорност и трябва да се осъзнае от хората“, коментира ландшафтният архитект Чана Лозева, която за втора година активно съдейства за Новата гора на Русе.

  „Рекултивацията на сметището предвижда засаждането на дръвчета, които обаче не са успели да се хванат. Нашата цел в момента е да изградим истинска гора точно тук“, каза кметът Пенчо Милков. Залесяването е продължение на миналогодишната инициатива, при която бе вдъхнат живот на над 300 фиданки. През топлите дни доброволците се грижеха за дръвчетата, като за поливането им съдейства ОП „Паркстрой“. По този начин 60% от първите фиданки са се хванали и вече растат.


  Тази година от Гората.бг бе осигурен 11 пъти повече посадъчен материал, който в по-голямата си част бе засаден за няколко часа от десетките русенци, дошли да подкрепят каузата.

  За тях бяха осигурени и забавления - хоротека, стрелба с лък, с подкрепата на СК "Джамбо 2006"- Русе, както и конна езда от Ездови клуб "Кентавър - Русе". „Дългосрочната ни цел е от място, на което е имало отпадъци, да направим заедно крайградски парк“, сподели председателят на сдружението Боян Боцев.


  „Освен това такива инициативи сплотяват хората – нещо, от което обществото ни се нуждае изключително в този момент“, допълва той.
  Новата гора на Русе ще продължава да се разраства постепенно категорични са организаторите от Община Русе и „СъГраждани“.

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    27.01.2023 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  27 януари - 2 февруари

  всички интервюта  »