Вторник, 28 Март 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  31.01.2023  » Три години без такса при монтаж на зарядни колонки
  Всички физически и юридически лица, които искат да монтират зарядни колонки за електрически превозни средства на територията на Община Русе, ще бъдат освободени от такса за следващите три години. Целта на облекчението е създаването на условия за разполагането на повече устройства за зареждане с оглед продължаване на тенденцията за увеличаване на броя на електрическите превозни средства, намаляване на вредните емисии и стимулиране на лицата, ползващи този вид транспорт.
     

  Освобождаването от такса за поставяне на такива устройства за тригодишен период стана факт след като Общинският съвет гласува направеното от местната администрация предложение за допълнение към Наредба №16. С направените промени зарядните колонки за електрически превозни средства се приравняват с преместваемите обекти, като за всички други от списъка месечната такса за тяхното поставяне е 32 лв. за кв.м.
      
  Промяната в наредбата влиза в сила три дни след публикуването й на сайта на Общински съвет - Русе.
     
  Припомняме, че за собствениците на електрически автомобили, регистрирани в Община Русе, е предвидено да не плащат такса за паркиране с цел стимулиране използването на превозни средства, щадящи околната среда. Това право ще се удостоверява с пропуск, като безплатно ще паркират и хората с увреждания, както и удостоените със звание „Почетен гражданин на Русе“. Талонът за безплатното паркиране се издава от кмета на Община Русе или упълномощено от него лице след представяне на молба в свободен текст от собственика на превозното средство, като се прилага копие на свидетелството за регистрация на МПС.
     
  Предвид особеностите на русенския автопарк и факта, че хибридните автомобили и тези на метан и пропан-бутан също се отличават с по-нисък въглероден отпечатък и значително по-малки емисии на замърсители в сравнение с конвенционалните горива, те ползват 15% намаление на таксата. Процент отстъпка има и при предплащане на служебен абонамент за 6 или 12 месеца от юридически лица.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    17.03.2023 - ПРОГРАМА НА МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ 2023
  ОСНОВНИ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪБИТИЯ

  всички интервюта  »