Сряда, 7 Юни 2023
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.03.2023  » Информационен ден за ВЕИ инсталации в Русе


  На 28-и март /вторник/ от 10.00 часа в Зала „Свети Георги“ на Областна администрация – Русе ще се проведе информационен ден относно възможностите, които предоставя Националния план за възстановяване и устойчивост пред фирмите за изграждане на BEИ инсталации в ĸoмбинaция c батерии за лoĸaлнo съхранение на енергията. Инициативата е на Министерството на иновациите и растежа и се реализира с подкрепата на Областна администрация – Русе.

  В рамките на инициативата експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” към Министерството на иновациите и растежа ще представят условията за кандидатстване и условията за изпълнение. Ще бъдат обсъдени и често срещаните въпроси, получени след обявяването на процедурата.

  Целта на процедурата е предоставяне на безвъзмездни средства за изграждане на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за собствено потребление, комбинирани с локални съоръжения за съхранение на енергия, с което да се насърчи прехода на частния сектор към екосъобразна дейност.

  Допълнителна информация относно процедура „Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията” е публикувана на интернет страницата на Министерство на иновациите и растежа: https://www.mig.government.bg/naczionalen-plan-za-vazstanovyavane-i-ustojchivost/.

  Процедурата е част от Националния План за възстановяване и устойчивост /НПВУ/.

  Според наличната информация към момента безвъзмездното финансиране ще бъде в размер между 100 хиляди и 1 милион лева и ще e насочено към микро, малки и средни фирми за инсталиране на фотоволтаични системи за производство на електричество за собствени нужди и за съхранението му. Mяpĸaтa e с фокус върху фирмите с дo 3000 cлyжитeли oт paзлични иĸoнoмичecĸи ceĸтopи. Cъфинaнcиpaнeтo нa пpoeĸтитe e дo 50%

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »