Събота, 18 Май 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.04.2024  » Галерията с нов проект - Изкуството – провокация за социална комуникация
  Художествена галерия – Русе ще стартира изпълнението на проект с мото „Изкуството – провокация за социална комуникация“. За това съобщават от галерията.

  В нашето съвремие, в което комуникацията е от изключителна важност, а социалната ангажираност – необходимост, ви каним да се потопите с нас в света на визуалното изкуство. Подготвили сме увлекателна и динамична програма, която съчетава различни, но близки изкуства в образователно-творчески модули, насочени основно към младежката публика, но не само. Всеки от вас ще е добре дошъл да се присъедини към нашите отворени събития – публични лекции и кинопрожекции.  За целта ще работим заедно с утвърдени, но и млади артисти, за да запалим искрата на любопитство и вдъхновение, и да извървим пътя на пълноценното общуване със съвременното изкуство и култура. В рамките на проекта през месеците юни, септември, октомври и ноември ще бъдат проведени 4 творчески обучения, които включват както теоретична част и дискусия, така и практически занятия. 

  С нас ще бъдат:

  Петко Танчев – сценограф, визуален артист, автор на инсталации за национални и международни фестивали, аудиовизуални пърформанси, видео мапинг прожекции, интерактивни  дизайни в областта на рекламната индустрия и видео арт произведения. Съосновател на аудиовизуален колектив Мелформатор и творческо студио SenseLab.

  Димитър Трайчев – художник и дизайнер, автор на графични концепции за международни фестивали, плакати, оформление на книги, илюстрации, логотипи, TV дизайн, интериори и сценични пространства, участник в множество инициативи, свързани с визуалните и музикални изкуства, куратор на проекти.

  Станислав Трифонов – Насимо – художник, графити артист, реализирал самостоятелни и групови изложби в България и света, в по-голямата си част в сътрудничество с големи творци, автор на стенописи в над 15 държави, основател на организация Fine Graff Art, един от създателите на мащабната инициатива за промяна на публичната среда, в която живеят и растат българските деца.

  Йордан Михайловски – млад кинорежисьор, създател на късометражни филми, учил операторско майсторство и монтаж в Central Film School в Лондон и кинорежисура в НБУ, отскоро и антропология, носител на „Награда 355“ на Фондация „Стоян Камбарев“ и награда на младежкото жури от София Филм Фест,  модератор на клубове по проект „Киноклуб София“.

  И накрая, но не на последно място, ползотворното ни сътрудничество с Кинематограф през изминалите две години ще продължи и занапред чрез предстоящи регулярни срещи с български и световни образци. Веднъж месечно, от юни до ноември, отново ще съпреживеем магията на късометражните филми, ще бъдем провокирани да влезем в мислите и чувствата на техните създатели и персонажи, ще се пренесем в интригуващи нови светове, и най-важното –  ще споделим заедно красотата на този вид изкуство.

  Художествена галерия – Русе изказва своята искрена благодарност към всички участници за доверието, към нашите партньори – НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, МГ „Баба Тонка“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ за подкрепата, както и на Община Русе за отпуснатата финансова помощ.

  Проектът „Изкуството – провокация за социална комуникация“ ще бъде реализиран по Програма „Култура“ на Община Русе, направление Малки творчески проекти.

  АРЕНА
  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »