Вторник, 16 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.06.2024  » МД Елиас Канети и операта с два концерта за Деня на река Дунав
  МД „Елиас Канети“ заедно с Държавна опера – Русе канят гражданите и гостите на града на два концерта за деня на река Дунав - 29 юни. 


  Първият започва в 17.00 в Дом Канети и се нарича Plant/Human. Музикантът Мирян Колев е създал проект, в който генерира звуци от различни растения и търси връзката между растителните вибрации и естетически звукови резултати. С помощта на устройства и сензори, прикрепени към листата на растения, техните биоритми се преобразуват в звук и биват допълнително манипулирани с помощта на звукови ефекти в реално време. Но целта на този проект не е само да преобразува тези сигнали в звук, а да се придаде звукова естетика на цялата тази генеративна органична електронна музика и да се покаже как хората и растенията могат да си взаимодействат и да станат части от общ „оркестър“. 

  Мирян Колeв е музикант и мултидисциплинарен артист, който живее в Стара планина и работи в сферата на експерименталната, електроакустична, ембиънт,  импровизационна музика и саунд арт. За последните 10 години е осъществил около 300 събития в близо 30 страни в Европа, Азия и Африка. Също така работи и по съвместни проекти с други музиканти, визуални артисти, танцьори и композира музика за арт инсталации, видеа и танцови изпълнения. Музиката му е минималистична, атмосферна и дискретно психеделична, а импровизацията е съществена част от всяко негово изпълнение на живо.


  Този концерт ще завърши навреме, така че публиката да може да се придвижи от Дом Канети до зала “Филхармония“, където в 20.00 часа започва „Концерт НА ЕДНА РЕКА РАЗСТОЯНИЕ“. Представя го ATALANTE QUARTET от Линц, Австрия). Основан през 2014 г., този млад ансамбъл е съставен от музиканти, завършили класове в Университета за музика и сценични изкуства във Виена и в Университета Моцартеум в Залцбург. 

  През 2018 г. квартетът получи 1-ва награда на Международния конкурс за камерна музика "Свирел" в Словения и 3-та награда на Международния конкурс "Йоханес Брамс" в Пьортшах. В програмата музикантите са подбрали произведения на Брукнер, Шуберт, Шулхов и Барток. Концертът е по повод австрийското председателство на Стратегията на ЕС за Дунавския регион и е под почетното председателство на Н.Пр. Андреа Икич-Бьом, посланик на република Австрия в република България.

  ВХОД СВОБОДЕН И ЗА ДВЕТЕ СЪБИТИЯ

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »