Сряда, 17 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  24.06.2024  » Полиция и пожарна си разделиха първите места във Фестивал на драконовите лодки

  Завърши първият за Русе Фестивал на драконовите лодки, който се проведе през уикенда в Лесопарк „Липник“. В оспорваната и атрактивна надпревара се включиха 15 отбора, като в екипажите от 20 човека победител стана смесеният отбор на МВР – Русе, а от 10–членните екипажи първи се класира отбор „Локо дракони“.


  „През тези два дни успяхме да разширим географията на гребните спортове в община Русе. Драконовите лодки носят на участниците много позитивизъм и екипност, а зрителите изпитаха много положителни емоции, които съм сигурен, че ще бъдат повод не един и двама нови членове да се запишат в нашите клубове по гребане“, заяви заместник–кметът Енчо Енчев, който заедно със заместник–кметовете Димитър Недев и Борислав Рачев наградиха най–добрите отбори. Той изказа специални благодарности към съорганизаторите на проявата Сдружение „Драконови лодки“, както и към посолството на Народна република Китай за съдействието.


  В надпреварата с големите лодки участваха 3 отбора, като втори стана смесеният екипаж на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и МВР – Русе. Бронзовите медали грабнаха „Хасковските дракони“.

  При екипажите от 10 човека среброто отиде при отбор „Полицейски дракони“, а на трето място се класираха Армейските дракони. Специална почетна награда бе дадена на тима на русенските огнеборци „По – силни от огъня“, които все още продължават да се борят с последиците от избухналия пожар в района на бившия хлебозавод.


  Във втория ден от фестивала публиката се наслади на изпълненията на Танцов състав „Импулс“ към Общинския младежки дом с ръководители Милена Лазарова и Петя Бонева, Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Димитър Донев и корепетитор Катя Димитрова и Вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител д–р Наталия Константинова.
  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »