Понеделник, 20 Януари 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.10.2017  » Шоколад за по-млада и гладка кожа
  Шоколад за по-млада и гладка кожа

  Пълен с антиоксиданти, шоколадът, и най-вече черният шоколад, може да допълни ежедневната грижа за кожата. Хапвайки редовно умерени количества шоколад, можем да си подсигурим по-стегната и гладка кожа, естествено защитена от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи.

  До момента беше известно, че тъмният шоколад подпомага дейността на мозъка и чревния тракт, понижава лошия холестерол и риска от сърдечносъдови заболявания. Днес към ползите от приема на любимия десерт можем да прибавим и дермопротективното му действие.

  Мощни антиоксиданти в черния шоколад забавят процесите на стареене на кожата

  Изгарянето на кожата след излагане на слънце може да допринася за получаването на желания тен, но в дългосрочен аспект е основна причина за стареенето на кожата. Ултравиолетовите лъчи отключват процеси, водещи до повишено производство на свободни радикали в кожните клетки. Оксидативният стрес уврежда клетъчните структури и ускорява стареенето им. Така стремежът към по-траен слънчев загар може да доведе до преждевременно стареене на кожата. Повишеният прием на антиоксиданти е средство, което може да забави този процес.

  Суровите какаови зърна съдържат високи дози флаваноли мощни антиоксиданти, които действат благоприятно върху кожните структури. Лошото е, че по-голяма част от тези полезни вещества се неутрализират с преработката на какаото при производството на шоколад. Затова за оптимално набавяне на флаваноли можем да разчитаме на черния шоколад в максимално суров вид.

  Ползите от антиоксидантите в шоколада за поддържането на гладка кожа, защитена от УВ-увреждане са доказани от научен екип от университета в Дюселдорф (Германия). Те провеждат тримесечно проучване сред 2 групи жени. Първата група приема ежедневно по 27 мг флаваноли, а втората – по 330 мг. Това са съответно дозите, които се съдържат в определено количество млечен шоколад с ниско съдържание на какао и в аналогичното количество суров черен шоколад.

  След края на тримесечния период всички жени са преминали през дозирано излагане на ултравиолетово лъчение. Установено е, че зачервяването на кожата във втората група, консумирала по-голямо количество флаваноли, е значително по-слабо. Това се разглежда като ясен белег, че кожата на тези жени е разполагала с по-ефективна УВ-защита.

  Данните потвърждават, че черният шоколад с високо съдържание на какао може да се превърне в приятно допълнение към балансираното хранене, което да съчетае приятният вкус с полезното му действие за поддържане гладкостта на кожата.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net