Неделя, 31 Май 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.04.2018  » С какво помага пилатес?
  С какво помага пилатес?

  Източник: iStockphoto

  При много жени тренировките по пилатес присъстват в списъка с тонизиращи и поддържащи духа и тялото практики. Оказва се обаче, че пилатес е много повече от това.

  Проучванията на ефекта му сочат, че пилатес може да се практикува и като лечебна метода, насочена не само към укрепване на мускулатурата, но и към подобряване подвижността и гъвкавостта на ставите.

  Подвижността на ставите е сред основните потърпевши от заседналия начин на живот. Сковаността на ставите е разпознаваем признак, че се нуждаем от повече движение, а пилатес позволява двоен ефект в случая – от една страна активна тренировка, а от друга – лечебно средство за подобряване състоянието на ставите.

  В основата на пилатес стоят разтягането на различни мускулни групи и дейности за релаксиране и укрепване на мускули, които често пренебрегваме. Именно постепенната атрофия вследствие на пренебрегването им е сред причините за намаляване подвижността на някои стави на тялото. Пилатес не изисква резки движения или прекомерни натоварвания, което допринася за идеално балансиране на мускулатурата и стойката на тялото.

  Пилатес като средство от алтернативната медицина

  Традиционният медицински подход при проблеми с подвижността на ставите включва прием на продукти за укрепване на ставния хрущял и тонизиране на прилежащата мускулатура. Практикуването на пилатес може да допълни идеално този ефект, а в комбинация с него носи и няколко допълнителни лечебни ползи:

  • Облекчаване на болките в ставите– пилатес е комплексна техника, която подобрява подвижността на ставите и укрепва мускулатурата на цялото тяло, с което тежестта на тялото се понася много по-лесно. Най-отчетлив е позитивният ефект върху болката в най-уязвимата структура на тялот – гърба и кръста. Пилатес помага за трайното й облекчаване;
  • Подобряване на кръвообращението – релаксирането на мускулатурата чрез пилатес е гарант за подобряване на кръвната циркулация в цялото тяло, която също допринася за поддържане подвижността на ставите;
  • Намаляване на риска от физически травми – редовни занимания с пилатес може да се добавят към всеки фитнес режим за подобряване стойката и баланса на тялото, което ще намали риска от травми;

  Пилатес заслужава внимание като средство за подобряване движенията на тялото, което е в основата на оптималното ползване и поддържане подвижността на ставите. Затова тази техника се ползва широко не само като средство за физическа тренировка, но и като лечебна метода за допълващо лечение на различни ревматологични проблеми.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »