Понеделник, 1 Юни 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.07.2018  » Още ползи от кафето
  Още ползи от кафето

  И най-големите консуматори на кафе е по-вероятно да доживеят до дълбока старост от тези, които изобщо не пият кафе, сочат нови проучвания.

  Екип от National Cancer Institute е използвал данните на хора, участващи в голямо генетично проучване във Великобритания, за да направи тези изводи.

  Повече от половин милион души доброволно са дали кръв и отговорили на подробни въпроси, свързани със здравето и начина им на живот. Екипът се е фокусирал върху това кои количество и вида на кафето. Взели са предвид и генетичната предразположеност, тъй като се счита, че количеството кафе, което консумираме, се определя от гените, а не от количеството сън, което сме си набавили предната нощ.

  Изследванията сочат, че хората, които пият кафе, независимо от това колко или от какъв вид е то, са по-защитени от неупотребяващите. Дори тези, които консумират повече от осем чаши на ден имат по-големи предпоставки за дълъг живот. Още една добра новина за любителите на кафето. 

  Въпреки това, прекомерната му употреба може да ни превъзбуди и дори да повиши нивата на холестерола, така че специалистите подчертават важността на умерената консумация.

  Има няколко възможни обяснения относно ползите за здравето от кафето.

  Кафето е източник на антиоксиданти - химични съединения, които се борят с отстраняването на свободните радикали, увреждащи ДНК ни.

  Също така, има свойството да намалява възпаленията в организма, подпомага поддържане на нормални нива на кръвната захар, подобрява функцията на черния дроб и кръвоносните съдове. Има някои доказателства, че кафето може да помогне на хората да се възстановят от рак на дебелото черво, да намалят риска от диабет и сърдечносъдови заболявания.

  Консумацията му е подходяща в превенцията от болест на Паркинсон и рак на черния дроб.

  Изследователският екип планира да събере данни, свързани с метода на приготвяне на напитката, за да види дали това има някакво значение за здравето.

  Някои проучвания преди това са предположили, че нефилтрираното кафе може да повиши нивата на нездравословен холестерол.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »