Петък, 5 Юни 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.08.2018  » Комуникация по време на секс
  Защо комуникацията по време на секс е от ключово значение?

  Свободната комуникация между партньорите е пряко свързана със сексуалното удовлетворение, се установява при ново проучване.

  Хората, на които им е по-лесно да говорят за сексуалните си предпочитания по принцип, са по-склонни да го правят и по време на самия полов акт, показват резултатите.

  Как хората говорят за своите сексуални предпочитания е важна тема за изследователите, тъй като се оказва, че е от голямо значение да знаем как правилно да изразяваме желанията си.

  Изследователите са стигнали до заключението, че хората, които трудно изразяват сексуалните си предпочитания, са изложени на по-висок риск от незащитен секс и полово предавани инфекции. Комуникацията е от ключово значение и за постигането на по-пълноценни сексуални изживявания, твърдят те.

  Специалистите са на мнение, че за да се повиши качеството на комуникацията, изследванията трябва да се фокусират и върху това защо на някои хора им е по-лесна комуникацията в леглото, отколкото на други.

  За целта Елизабет Бабин - експерт по здравна комуникация от Щатския университет в Кливланд, Охайо, набира 207 души, 88 от които студенти и 119 от онлайн сайтове, за да бъде изследвана тяхната сексуалната комуникация, сексуално удовлетворение и обемът на невербална и вербална комуникация по време на полов акт.

  Например участниците са били питани за колко от тях се отнасят следните твърдения: "Чувствам се нервен, когато мисля да говоря с партньора си за сексуалните аспекти в нашите взаимоотношения." или "Чувствам се неспокоен, когато мисля да кажа на партньора си какво не харесвам по време на секс. "

  Участниците, чиято средна възраст е 29 години, са отговаряли и на въпроси за сексуалното самочувствие, например колко добър партньор мислят, че са и как са се уверили в сексуалните си умения.

  Бабин е стигнала до заключението, че невербалната (без думи) комуникация е по-тясно свързана с удовлетвореността от вербалната комуникация. Невербалните забележки се приемат по-добре, твърди тя.

  „Те се възприемат като по-малко заплашителни. По-лесно е да стенем или да се движим по определен начин, за да съобщим, че се наслаждаваме на сексуалното изживяване, отколкото да кажем „Хей, това ми се струва наистина добро“. Второто може да изглежда твърде директно за някои хора, коментира Бабин.

  Следващите проучвания са насочени към изследване на двойки, за да се получат становищата на двете страни и да се разбере как различните стилове в комуникацията са свързани със сексуалното им удовлетворение.

  Крайната цел е да се дадат на терапевтите инструменти, които да им помогнат да научат хората да говорят по-открито със сексуалните си партньори.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »