Понеделник, 3 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.09.2018  » Екстрактът от гроздови семена помага срещу рак
  Екстрактът от гроздови семена помага срещу рак

  Проучвания сочат, че екстрактът от гроздови семена може да предотврати кожните тумори, рака на гърдата, дебелото черво, белия дроб и на простата.

   
  Предишни изследвания показват също, че екстрактът от гроздови семена съдържа полифеноли, като най-концентрираният полифенол, се нарича проантоцианидин. Той се намира в обвивката и в сока на гроздето, но е с най-висока концентрация в семената.


  Мощен фитохимикал, който се концентрира във външната част на тъмночервеното грозде, е ресвератролът. Той има антибактериално и противогъбично свойство. Доказано е, че ресвератролът намалява честотата на туморите и блокира биологичните съединения, стимулиращи рака.

   
  Направено е тестване върху животни, с което се доказва, че локалното приложение на екстракт от гроздово семе върху тумори, намалява тяхното количество и размери. Също така той предотвратява превръщането на кожни папиломи в карциноми.


  Според някои изследвания използването на екстракта от гроздови семена е по-ефективно при туморни образувания, отколкото някои видове химиотерапия за елиминиране на раковите клетки. Така се осигурява целенасочено действие срещу туморните съединения, а здравите клетки остават неповредени.


  Не е ясно дали повишената консумация на грозде може да доведе до същите ползи, както използването на екстракта от гроздови семена. Здравословните ползи в пресния плод са ограничени, тъй като рядко се ядат семената. Полезните съставки са ефективни, когато се консумират в умерени количества за по-продължителен период от време. Така че внезапното увеличение на консумацията от грозде след диагностика на рака, е малко вероятно да го излекува, но може да увеличи имунитета, за да се пребори с него.


  Екстрактът от гроздови семена помага и при сърдечносъдови заболявания, хипертония, висок холестерол, заболявания на очите, свързани с диабета, забавя стареенето, намалява отоците, предотвратява бактериалните и вирусните инфекции като вагинална кандидоза, спира косопада и контролира кръвната захар. Ефективен е и при артрит, тъй като увеличава костната плътност и сила и намалява болката в ставите.

  Преди приема на екстракта от гроздови семена, се препоръчва и консултация с лекар, тъй като той съдържа някои странични ефекти.

  puls.bg 

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »