Петък, 10 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.09.2018  » Новият филм на Тери Гилиъм идва на Cinelibri

  „Човекът, който уби Дон Кихот" - един от най-дългоочакваните проекти на култовия режисьор Тери Гилиъм, ще бъде представен за първи път в България в рамките на CineLibri 2018.

  Официалната премиера ще се състои на 16 октомври в зала 1 на НДК от 19:00. Преди прожекцията ще бъде обявен победителят в конкурсната програма на фестивала, който ще получи награда за най-добра екранизация.

  „Човекът, който уби Дон Кихот" държи в напрежение всички ценители на киното и литературата вече близо две десетилетия. След серия от невероятни перипетии около заснемането на филма, превърнал се в ода за лудата творческа страст, той ще бъде излъчен и у нас броени седмици след премиерата му на фестивали като Кан, Мелбърн и Карлови Вари.

  Сюжетът ни среща с циничния рекламист Тоби, който заминава за Испания. По време на снимки среща циганка, която му дава копие на някакъв странен филм.

  Тоби се отправя на път, но един възрастен испански обущар, който си въобразява, че е Дон Кихот, го обърква с оръженосеца Санчо Панса. За режисьора на реклами илюзията и реалността стават неразличими...

  По пътя от днешен Лондон към Ла Манча от 17-и век, в хода на едно комично и все по-сюрреалистично приключение, Тоби е принуден да се изправи срещу трагичните последици от един филм, който е направил на младини.

  Вече е ясен и пълният състав на фестивалното жури та Cinelibri. Председател е Мартичка Божилова от АГИТПРОП, изтъкнат продуцент, носител на „Златна мечка" 2018 за копродукцията с българско участие „Не ме докосвай".

  За да отсеят най-талантливата литературна адаптация на годината, у нас пристигат големият френски романист и киносценарист Давид Фоенкинос и популярният холандски писател, продуцент и актьор Херман Кох, постигнал световен пробив с романа „Вечерята". Актьорската гилдия също е представена в журито в лицето на Майкъл Маккел. Към отбора на арбитрите се присъединява и Анди Делиана, известен продуцент, сценарист, режисьор и актьор.

  Вече са в продажба и билети с 25% отстъпка за „Човекът, който уби Дон Кихот", а след две седмици стартира и стандартната продажба.

  stand.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »