Четвъртък, 18 Юли 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.10.2018  » Упражнения на студено горят повече калории

  Упражнения на студено горят повече калории

  Тайната при упражненията за отслабване, споделя списание GQ, е студът. За пример авторите промотират бутиково студио за упражнения в Ню Йорк, което се гордее с това, че представлява първата в света концепция за фитнес на студено. Според уеб страницата на Brrrn, както се нарича студиото, тялото изгаря повече калории при по-ниски температури, отколкото при по-високи. Причината за това е, че веднъж изложено на 17°C, 12°C или по-малко, тялото се обръща към горенето на мазнини като към гориво, за да се стопли.

  В най-общи линии, идеята на Brrrn е базирана на два принципа. Първо, процесът на треперене стимулира производството на топлина чрез неволно разклащане на скелетните мускули. Второ, идва термогенезата - съдържанието на кафеви мазнини в тялото ще започне да възпроизвежда топлина като реакция към студените температури. И двата процеса, в комбинация с фитнес упражненията, горят калории – нещо, към което отслабващите се стремят.

  Подобна концепция може да звучи меко казано нестандратно, но всъщност учените отдавна се интересуват от връзката между студа и метаболизма. Те обаче винаги са допускали, че кафявата мастна тъкан (или топлинно генериращата кафява мазнина) е налична единствено при бебетата. Обяснението за това допускане е, че бебетата не могат да треперят, поради което са зависими от топлинно генериращата кафява мазнина. През 2009 г. обаче се появява статия в The New England Journal of Medicine, която съобщава за откриването на такъв тип мазнина и у възрастните хора. Благодарение на РЕТ/СТ-скенер изследователите успяват да открият значителни депа от нея в регион, простиращ се от врата до гръдния кош.

  Това се оказва важно откритие заради многобройните свидетелства, че топлинно генериращата кафява мазнина при гризачите притежава силни ефекти върху телесното тегло, енергийния баланс и метаболизма на глюкозата. Допълнително, излагането на ниски температури стимулира нейното производство, както свидетелства Аарон Сайпръс от Националния институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания, който е един от откривателите на кафява мазнина у възрастните. От тук и интригуващата идея, че кафявата мазнина може да помогне за борба със затлъстяването.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net