Четвъртък, 2 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.10.2018  » Родният филм Времето е наше открива Киномания

  Филмът на режисьора Петър Попзлатев „Времето е наше" ще открие тазгодишното издание на „Киномания", което ще се проведе между 15 и 29 ноември.

  Продукцията е вдъхновена от романа „Разруха" на Владимир Зарев, който според Попзлатев си остава „най-пълноценният художествен образ на прехода", един значим епизод от не толкова отдавнашната българска история. Затова и филмът е за паметта, за уроците на миналото, които не бива да бъдат забравени. Криминалната нишка пък е по мотиви от разкази на Димитър Шумналиев.

  „Този филм има своя потребност да бъде документално приближен към най-важното събитие в новата българска история - чрез технологията на промяната да зададе няколко въпроса от философски порядък, да провокира всеки един българин да открие и продължи историята, която се опитах да разкажа във филма. Много трудно се прави филм от историческа значимост, в който се казват доста смели неща", сподели Попзлатев.

  Зрителите на единствената прожекция в рамикте на „Киномания" (15 ноември, 19:00 часа, зала 1) ще имат възможността да съпреживеят драматичния личен избор и път, който извървяват героите на филма към себепознанието във време на големи обществено политически промени, време на възторг, на силни емоции, на излъгани надежди и разочарования.

  Тази година киномаратонът ще премине под мотото „Големите филми преди големите награди", с което организаторите искат да подчертаят добрата селекция от заглавия, които зрителите ще видят още преди световното им признание на най-престижните филмови награди.

  Програматорът на форума - Владимир Трифонов, представи и премиерните филми в зала 1: откриващият филм на кинофестивала в Кан „Всички знаят" (17 ноември), „Рудолф Нуреев: Бялата Врана" (23 ноември)- третият режисьорски опит на Рейф Файнс; „Папа Франциск: Човек на думата си" (24 ноември) - най-новият документален филм на Вим Вендерс, както и „Лоро" (25 ноември) на италианския майстор Паоло Сорентино за Силвио Берлускони, които вече дават заявка за потенциални хитове.

  Зрителите ще имат възможност да се насладят и на селекция от филми на легендарния режисьор Ингмар Бергман, които ще бъдат показани преди официалната програма в периода 8-14 ноември.

  Билети за филмите в зала 1, както и за ретроспективите на Бергман, вече са в продажба на касите на НДК и на tickets.ndk.bg.

  stand.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »