Сряда, 12 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.12.2018  » Малки, но важни навици при горенето на килограми


  Понякога малките, ежедневни навици, за които рядко си даваме сметка, могат да обърнат каруцата по пътя към отслабването.

  Вода

  Изследванията показват, че добрата хидратация води до загуба на тегло. Този навик помага, намалявайки количеството, което поемаме по време на ядене, разгражда мастните клетки и леко увеличава метаболизма.

  Храни с висока концентрация на вода

  Такъв тип храни предлагат засищане без много калории. Опитайте салата с краставици и домати, тиквички или просто закусете с цитрусови плодове или диня.

  „Яжте“ с очите си

  Следете хранителните си навици, използвайки дневник. Също така може винаги да държите здравословни храни на видимо място из кухнята, така че да не ги изпускате от поглед.

  Планирайте

  Планирайте порциите си и тяхното съдържание. Когато удари глад и не сте подготвени, много по-лесно е да протегнете ръка към най-близкото и най-лесно нещо за приготвяне, което невинаги е най-здравословното.

  „Довиждане“ на содата

  Изследванията показват, че напитките с добавена захар, каквато е содата, спомагат за наддаването на тегло при деца и възрастни, така че гледайте в опциите ви винаги да фигурира вода или други неподсладени напитки.

  Ранни вечери

  Не вечеряйте след 19 часа или 20 часа, ако се опитвате да премахнете няколко килограма от себе си. Нашите тела са предназначени да използват гориво през активните часове на деня и всичко се забавя през нощта, докато телесната ни система се подготвя за сън.

  Фибри

  Фибрите са ефективни хранителни вещества по много причини, най-вече защото помагат на организма да се чувства наяден. Храните с високо съдържание на фибри включват плодове, боб и пълнозърнести храни.

  Балансирана закуска

  Може би си мислите, че пропускането на утринното хранене ще ви спести калории и ще ви помогне да отслабнете, но всъщност може да предотврати активирането на метаболизма.

  Внимавайте с дресинга

  Много е лесно да превишите нужните калории с изобилието от сосове за салати, кетчуп и други подправки.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »