Вторник, 20 Август 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.01.2019  » Средиземноморският тип хранене – диетата на 2019


  Ако все още се чудите каква диета да започнете след обилните празнични трапези, то определено не сте сами. Заливат ни купища информация за правилно хранене и хранителни режими за отслабване    .

  Но кой хранителен режим е наистина здравословен? Наистина е трудно да се каже. В края на миналата година на симпозиум по диетика и хранене специалисти в областта обсъждаха и оценяваха над 41 различни хранителни режими.

  Диетите се оценяват по различни критерии като безопасност, дали е лесна за изпълнение, дали съдържа необходимите нутриенти, ефективна ли е при сваляне на килограми, може ли да се използва като превенция на социално значими заболявания – сърдечни болести, диабет.

  Диетата, покриваща най-много критерии е Средиземноморската с резултат 4.2 от общо 5-точкова система. Този хранителен режим е оценен за приноса му в последното десетилетие.

  Диетата предлага голямо разнообразие от пресни плодове и зеленчуци, полезни мазнини като тези, които се съдържат в зехтина и в мазните риби като сьомга, сардини както и в ядките и семената.

  Специфичното при Средиземноморската диета е, че тя включва в състава си истинска храна, храна, която не е обработена или рафинирана, полезни омега мастни киселини, всички храни са свежи.

  Диети като DASH, макробиотична, кетогенна също са били оценявани, но никоя от тях не надминава Средиземноморската по ефективност и удовлетворение от използващите я. Този тип хранене успява да повлияе възпалителните процеси в тялото, подходяща е за хора с хронични заболявания, поддържа нормални нива на кръвната захар и артериалното налягане.

  Тази диета е точният хранителен режим за хора, които ценят хубавата храна. Идеално балансиран режим, чрез който поддържаме тялото и мозъка си във форма и се наслаждаваме на вкусна храна.

  Средиземноморската диета е подходяща за всички, които търсят промяна през новата година. Тя ще ви помогне да се отървете от излишните килограми, ще подпомогне имунната ви система както и дейността на сърдечно – съдовата система.

  Затова водещи диетолози твърдят, че когато избираме средиземноморския тип хранене, никога няма да сбъркаме.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net