Неделя, 1 Ноември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.05.2019  » 4 мита за секса


  Съществуват различни митове относно секса. Ето 4 от тях...

  Мит №1 - Размерът на мъжкия член

  Съществуват различни митове, които са свързани с размера на мъжкото достойнство. Освен това митът, че размерът играе важна роля в задоволяването на една жена, засилва значението, което се придава на размера на пениса. В проучване 21% от запитаните жени са отговорили, че дължината на члена е важна, а само 1%, че е много важна. 32% са отговорили, че е важна дебелината, а не дължината. Всъщност, размерът не е най-важният в случая. Учените потвърждават, че една от най-главните причини за незадоволяването на жената по време на секс са тревогите и мислите, които отвличат вниманието ѝ по време на сексуалното сношение.

  Мит №2 – Мастурбирането е вредно

  Представата, че мастурбацията е вредна за здравето, е напълно грешна. Според проучвания над 60% от мъжете и 40% от жените мастурбират редовно. Оказва се дори, че обвързаните мъже и жени мастурбират още по-често. Мастурбирането е полезно поради няколко причини. Първо, то облекчава натрупания стрес и напрежението, като подобрява настроението и отпуска тялото. Редовното мастурбиране също подобрява сексуалните функции. Мастурбирането намалява риска и от рак на простата при мъжете.

  Мит №3 – Продължителността на сексуалния акт трябва да е 30 минути

  Мъжете, които се тревожат за продължителността на сексуалния акт, често имат прекалени очаквания и си създават допълнителен стрес по време на сексуалния контакт. Според изследвания средното време до еякулацията при мъжете е 5,4 минути. Те показват също, че мъжете, които са могли да издържат до 25-та минута, са имали преди това преждевременна еякулация

  Мит №4 – Сексът е всекидневен при повечето двойки

  Митът, че сексът е ежедневна дейност, не е верен за повечето двойки. Изследвания показват, че повечето от тях правят секс между 1 и 2 пъти в седмицата. Проучвания от 2011 г. установяват, че по-голямата част от мъжете не са доволни от честотата на сексуалните си контакти и биха искали да правят секс по-често. От неудовлетворените жени 2/3 искат по-редовен секс, а 1/3 от тях – искат по-рядко. Фактът, че голяма част от двойките не са доволни от честотата на сексуалните си контакти, показва, че има разлика между очакванията на двата пола.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.10.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  30 октомври и 5 ноември

  всички интервюта  »