Сряда, 1 Април 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.07.2019  » Chevrolet завръща името Stingray за новия Corvette


  Chevrolet Corvette е една от вечните американски автомобилни класики. Особено моделът Stingray. Сега това име се завръща за новото поколение на модела, което е и първото с двигател със средно разположение.

  Новият Corvette Stingray, познат и като съкратеното C8, идва с много промени и подобрения. Сред тях е нова версия на класическия V8 с малък блок, който е 6,2 литра (колкото предишния модел), но доста промени в механиката. Няма турбо или компресор, но въпреки това развива 495 к.с. Теглото на колата е 1596 кг.

  Двигателят е средно разположен, зад шофьора и пътника. От "Chevrolet" твърдят, че колата ще може да се изстреля от място до 100 км/ч за по-малко от три секунди, което ще я направи най-бързия Corvette досега. Компанията не казва дали планира още по-мощни двигатели, но има и подобни слухове.

  Новият Stingray е и първият Chevrolet с 8-степенна трансмисия с два съединителя, която се произвежда от Tremec. Тя може да работи както като пълен автоматик, така и с ръчна смяна на предавките. Тя разпознава стила на шофиране и автоматично се нагажда според него, като задържа предавките по-дълго при спортно шофиране. За сега не се планира да се предлага изцяло ръчна предавателна кутия, което също е за пръв път в историята на модела.

  Колата има изцяло ново окачване, включително възможност за използване на GPS за запомняне на 1000 места с различни условия на пътя, като автоматично да настройва очакването според тях. Например да повдигне предницата с повече от 3 см, за да предпази бронята от дупки или легнали полицаи.

  C8 ще има изцяло нов интериор, с повече електроника и пространство, след като няма двигател отпред. Там има багажник, като има и второ място за багаж най-отзад при двигателя.

  Chevrolet обяви, че цената на базовия модел ще бъде "под 60 000 долара", като вече приема заявки за колата.

  avtora.com

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »