Сряда, 8 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.09.2019  » Нарът е със силен антибактериален и противовирусен ефект


  Нарът не е традиционен плод за нашата страна и въпреки това, той може да бъде намерен във всеки голям магазин. Той е източник на много витамини, минерали и ценни нутриенти като протеини, фибри, витамин С, витамин К, фолиева киселина и калий. Нарът е един от най-използваните плодове в диетите за отслабване поради ниската си калорийна стойност. Но освен този ефект редовната консумация на нар дава редица други ползи.

  Ново проучване разкрива, че сокът от нар е много подходящ по време на бременност. Резултатите от клиничното проучване показват, че майки, чиито бебета са били диагностицирани с „вътрематочно ограничаване на растежа“, приемайки сок от нар ежедневно, имат положителен ефект върху развитието на бебето. Нарът подпомага развитието на мозъка и мозъчната активност на бебето по време на вътреутробното развитие.

  Редовната консумация на нар може да ви предпази от заболявания като диабет тип 2 и затлъстяване. Също така плодът подпомага чревното здраве и редовното изхождане. Ежедневната консумация предотвратява риска от констипация, поради съдържанието на естествени фибри.

  Нарът поддържа сърдечното здраве. Редовното приемане на плода или сока от него може да поддържа доброто кръвообръщение. Това му свойство намалява риска от инфаркт и инсулт. Антиоксидантите, които се съдържат в плода намаляват процеса на окисление на лошия холестерол  и съответно оказват протективен ефект върху процеса на атеросклероза.

  Намалява възпалението на ставите. Болките в ставите са силни, понижават качеството на живот и често водят до изменение в на ставите и хрущяла. В нара се съдържат множество ензими, които работят за намаляване на негнойните възпаления в тялото и по-специално артритните възпаления на ставите.

  Нарът има силни антибактериални свойства. Подобно на меда и този вкусен плод има невероятни антибактериални свойства. Той действа противовъзпалително и елиминира болестотворните микроорганизми. Изследователи от Южна Америка установяват, че екстрактите от сок на нар имат силно широкоспектърно действие срещу редица бактерии. По тази причина сокът е изключително подходящ за редовна консумация през есенния сезон.

  Антивирусните свойства на нара са широкоспектърни - включително срещу вируса на СПИН. Авторите на изследването подчертават лечебните свойства на плода и съветват хората да го консумират по-често особено през есенния сезон.
    puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »