Сряда, 3 Юни 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.10.2019  » Засукан свят на Мариус Куркински открива Киномания

  Тазгодишното издание на Киномания ще стартира на 14 ноември в зала 1 с прожекция на филма „Засукан свят" с режисьор Мариус Куркински - екранизация по едноименния разказ от сборника „Диви разкази" на големия български писател Николай Хайтов. 

  Филмовата панорама, която ще продължи до 28 ноември, ще предложи на своята публика наполовина повече емоции с първото издание на "Танц Филм Фест", който предшества фестивала.

  Тази година организаторите провеждат специална кампания „Гледай", вдъхновена от откриващия филм „Засукан свят", с която целят чрез цитати от филма и разказа, както и загадъчни визии с очите на актьорите, да привлекат вниманието на аудиторията. Да гледаме с отворени сетива, да гледаме през очите на другия и да се вглеждаме повече в детайлите са само част от посланията на откриващия филм.

  Сред акцентите в програмата на Киномания, е и „Нарисувай ми тъга" - вечер на Тео Ушев. На 17 ноември от 19:00 в зала 1 на НДК ще станем свидетели на българската премиера и единствена прожекция на филма на Тео Ушев „Физика на тъгата" по едноименния роман на Георги Господинов.

  За най-новия си филм Ушев казва, че не следва стриктно сюжета на книгата, не е филм-биография, а филм-лабиринт, капсула на времето, в която са събрани обекти, случки, спомени, мелодии. Филм за носталгията, пропилените шансове и неслучилите се мечти на цяло едно поколение, представен през личния разказ.

  Другото събитие, с което ще започне вечерта, озаглавена „Нарисувай ми тъга", е музикално-визуалният спектакъл „Четирите годишни времена" на Вивалди. Проектът е реализиран от Токийския университет на изкуствата, като визуалните картини на четирите годишни времена са дело на четирима художници от Естония, Япония, Русия и България в лицето на Тео Ушев. Музикалното изпълнение на живо в зала 1 на НДК ще бъде на Quatro ансамбъл със солист Иван Пенчев.

  „Възможността да представя пред българска публика в този кино-концерт двата ми най-амбициозни проекта през последните 8 години е огромна радост и вълнение за мен. Надявам се за зрителите той да бъде любопитно и интересно пътешествие чрез картини и музика", сподели Тео Ушев.

  Сред потенциалните хитове на "Киномания" 2019 са новият филм на Уди Алън - "Един дъждовен ден в Ню Йорк", и на Педро Алмодовар - "Болка и величие".

  Билети за филмите в зала 1 на НДК вече са в продажба на касите на НДК и на tickets.ndk.bg.

  stand.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »