Вторник, 11 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.11.2019  » Умереният прием на червено вино води до дълголетие


  Червеното вино да разлика от бялото съдържа ресвератрол, който е изключително полезен за здравето. Той забавя стареенето и предпазва тялото от заболявания. Приемът на умерено количество вино – не повече от 200-300 г дневно, е свързано с по-голяма продължителност на живота. Проучване от 2007 г. установява, че процианидините, открити в гроздето, са съединения, които спомагат за укрепване на сърдечносъдовото здраве. Смята се, че вината, произведени в района на Сардиния, където хората са склонни да живеят по-дълго, имат висока концентрация на процианидини.

  Ресвератролът, който съдържа виното, може да помогне и за подобряване на краткосрочната памет. Изследователи открили, че благодарение на него мозъкът работи по-бързо и е способен да запомня повече.

  Съединението още е свързано с подобряване на очното здраве. То може да помогне за лечение на свързаната с възрастта макулна дегенерация.

  Червеното вино може да потисне също някои видове рак, включително този на гърдата. Счита се, че консумацията на гроздовите семена може да има същия ефект. Ресвератрол елиминира раковите клетки и в дебелото черво. Изследвания показват, че умерената консумация на червено вино може да намали вероятността от получаване на рак на дебелото черво с до 50%.

  Мъжете имат още една добра причина да пият червено вино. Според проучване те могат да понижат риска да бъдат диагностицирани с рак на простатата с 52%, за сравнение с тези, които не пият вино. Учените твърдят, че този ефект се дължи на флавоноидите и ресвератрола, които съдържат мощни антиоксиданти.

  Приемът на червено вино може да намали риска и от инсулт. Трябва да се отбележи, че тези ползи не се наблюдават при консумация на бира или твърд алкохол. Също така, мъжете и жените, които пият умерено количество вино, имат 30% по-нисък риск от развитие на диабет тип 2. Това се дължи отново на основното съединение, ресвератрол, което подобрява чувствителността към инсулин. Инсулиновата резистентност е най-големият фактор, който допринася за риска от диабет тип 2.

  И още, приемът на вино действа благоприятно при настинки. В проучване на 4000 човека в Испания се показва, че тези, които пият вино, са с по-малка вероятност да настинат, в сравнение с тези, които приемат друг вид алкохол. Това се дължи на загряващия ефект на виното и на антиоксидантите, които намаляват възпаленията.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »