Неделя, 27 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.02.2020  » Грешки при лицеви опори


  Лицевите опори са едни от най-разпространените упражнения. Те се използват при почти всички тренировъчни програми. Характерното за това упражнение е, че натоварването идва само от собственото тегло, като те могат да бъдат усложнявани като се увеличи не теглото, а се смени хватът.

  Лицевите опори са важно упражнение, което помага да развиете различни мускулни групи от тялото. На пръв поглед те изглеждат лесни, но в действителност много хора правят елементарни грешки при изпълнението им и не само нарушават ефективността им, но и могат да се контузят.

  Друг положителен аспект на упражнението е, че не изисква задължителното посещение на фитнес зала, тъй като лицевите опори могат да бъдат изпълнявани и вкъщи или дори в парка или градинка навън.

  Въпреки че избутването е важно, трябва да се концентрираме и върху слизането надолу. Не е препоръчително да се оставя всичко на гравитацията. Затова и експертите в областта препоръчват смъкването на тялото да става по-бавно, за да се увеличи и натоварването.

  Широкият хват на ръцете прави лицевите опори по-лесни. Колкото по-близо са те, толкова по-голяма тежест трябва да понесат. Най-правилният начин е да поставите ръцете си на нивото на раменете.

  Стремете се да няма никакви излишни движения по време на лицевите опори, тъй като при повечето изпълнения неминуемо започват паразитни движения, които имат за цел да намалят именно натоварването.

  Вратът трябва да остане неподвижен, защото всяко движение влияе на упражнението. Тялото Ви трябва да е право от рамената до петите, за да изпитате най-голямо натоварване. Тялото ви по време на лицевите опори трябва да е право като дъска – нито дупето да е нагоре, нито гърбът. Ако Ви е трудно да прецените положението си, правете опорите срещу огледало.

  В стремежа си по-бързо да докоснете пода, често навеждате главата си към него. Това увеличава напрежението във врата и гърба и може да доведе до контузия. Лицевата опора е успешна, когато гърдите, а не носът Ви са на сантиметри от земята.

  Много хора правят лицевите опори с пръсти, които се докосват един друг, а те трябва да са разтворени. Важно е да се отбележи, че не броят, а именно доброто изпълнение на лицевите опори има значение за резултатите.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »