Понеделник, 6 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  05.03.2020  » Топлата вода успокоява нервната система


  Приемът на много топла вода, но не гореща вода, влияе благоприятно върху цялостното здраве. Много добре се отразява сутрешното пиене на вода с малко лимон на имунитета.

  Когато се пие топла вода, кръвоносните съдове се разширяват и в резултат кръвта се пренася по-ефективно по цялото тяло. Здравословният кръвен поток влияе на всичко - от кръвното налягане до риска от сърдечносъдови заболявания.

  Приемът на топла вода успокоява централната нервна система. Не след дълго след приема на топлата вода, започва да се усещат по-малко болки в тялото. Изключително благоприятно се оказва пиенето на топла вода от хората с артрит, тъй като тя намалява болката им. Счита се още, че приемът на топла вода намалява риска от изпадане в паника през деня, а когато се пие вечер, водата стимулира спокойния сън. Освен това проучване показва, че топлата вода намалява стреса и чувството за безпокойство, като същевременно подобрява настроението. 

  Приемът на топла вода подпомага и храносмилането. Тя едновременно успокоява и активира стомашно-чревния тракт. Докато водата се предвижва през стомаха и червата, храносмилателните органи се хидратират по-добре и по-лесно се елиминират ненужните вещества и токсините от тялото. Това се дължи на факта, че топлата вода повишава вътрешната телесна температура, а тогава се активира ендокринната система и тялото се поти. В допълнение, чаша топла вода стимулира перисталтиката и намалява вероятността от констипация.

  Приемът на топла вода също така подпомага отслабването. В изследване, публикувано през 2003 г., се установява, че преминаването от прием на студа вода към топла, може да увеличи отслабването. Изследователите са установили също, че приемът на 500 мл топла вода преди хранене повишава метаболизма с 30%.

  Трябва да се отбележи, че водата трябва да бъде топла, но поносима, а не гореща, тъй като последната може да увреди тъканта на хранопровода, да изгори вкусовите рецептори на езика. Топла вода също така не бива да се приема по време на спорт, тъй като топлата вода хидратира и човек изпитва по-малко жажда, а по време на тренировки е необходимо да се приема непрекъснато вода.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »