Събота, 23 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.03.2020  » Спорт у дома по време на COVID-19


  Преди седмица у нас, заедно с увеселителните и игрални зали, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, врати затвориха и фитнес залите. Любимо място за поддържане на здравословна форма и разтуха след напрегнатия работен ден. Епидемията с коронавируса и у нас обаче наложи нови правила и начини за справяне с ежедневните задължения и удоволствия в извънредната ситуация.

  В момента повечето фитнес салони залагат на дезинфекцията и остават затворени за клиенти, а инструкторите са категорични, че социалната дистанция у дома не е причина ежедневните тренировки да спрат. Защото 20 минути упражнения дневно, доказано гонят стреса и се грижат за добрия имунитет.

  „Упражненията у дома са важни за здравословното състояние, както и за цялостната превенция срещу всякакви вируси. Дори и срещу COVID-19“, споделя д-р Дейвид Назарян от Бевърли Хилс. „Когато е необходимо да се избягват места, които са с висок риск за предаване на болести, пренасяни по въздуха, има алтернативни варианти, като тренировките у дома“, подчерта той.

  Александра Елис, която пък е създател на AE Wellness и водеща на The Body Nerd Show, споделя, че вкъщи могат да се тренират много неща, за които не е необходимо фитнес оборудване.

  „Съсредоточете се върху основите като дъски (планк), лицеви опори, клякания, повдигане на крака или каране велосипед, които ще изградят сила и ще повишат сърдечната честота. Любимият ми начин за изграждане на тренировка е да правя 4 кръга от 5 упражнения за 45 секунди работа, последвани от 15 секунди почивка“, дава своята препоръка Елис.

  Важно според нея е да се избират упражнения, които са насочени към различни области на тялото. Така всеки ден цялото тяло ще е тренирано само в рамките на 20 минути.

  За хората, които имат нужда от повече напътствия по време на домашните тренировки, днес има десетки уроци, достъпни онлайн, независимо дали са в YouTube, Facebook, Instagram или в други портали и канали. Позитивен пример в това отношение е онлайн йога платформата EkhartYoga, която предлага безплатни уроци по йога и медитация онлайн за всеки, който се чувства потиснат и стресиран в ситуация на социалната дистанция заради COVID-19.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »