Понеделник, 10 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.07.2020  » Британците включват и отслабването срещу COVID-19  Британското правителство обяви плана си за борба със затлъстяването за по-добра защита на населението от коронавирус. Мерките включват забрана за интернет и телевизионна реклама за продукти с високо съдържание на мазнини, захар и сол преди 21:00 часа, краят на офертите „купи едно получи второ безплатно“

  Калориите ще се обявяват в менютата, за да помогнат на хората, които се хранят навън да взимат по-здравословни решения, а алкохолните напитки ще бъдат измервани в „скрити течни калории“, съобщават от правителството, като допълват, че лекарите ще препоръчват физически упражнения като каране на колело, за да запазят доброто здраве на хората.

  Британският премиер Борис Джонсън заяви в свой пост в Туитър, че е бил „прекалено дебел“ когато е приет в болницата заради COVID-19. От тогава отслабва и всяка сутрин тича с кучето си.

  „Когато ме приеха в реанимацията и бях наистина много болен, имах доста наднормено тегло. Бях прекалено дебел“, съобщава лидерът на Консерваторите. Джонсън обясни, че министрите от правителството няма да бъдат прекалено драстични в кампанията си за намаляване на теглото във Великобритания.

  „Започвам деня си тичайки с кучето, лек крос, но на практика всеки ден увеличавам скоростта, за да вляза във форма“, допълва той.Често Великобритания се определя като „дебелият европеец“ с 63% от населението с наднормено тегло като една трета от децата, завършващи начален курс са с наднормено тегло или затлъстяване.

  Заболяванията свързани със затлъстяването струват на националната здравна система 6 милиарда паунда на година. Според някои проучвания, наднорменото тегло е един от факторите, предразполагащ към заболяване от COVID-19. Почти 8% от пациентите в критично състояние и в отделения за реанимация за с наднормено тегло, в сравнение с 2,9% за населението като цяло.

  „Ако всички, които са с наднормено тегло свалят по пет либри - 2,27 кг. биха могли да спестят на здравната система 100 милиона паунда в следващите пет години“, цитира в. „Телеграф“ секретарят по здравеопазване Мат Хенкок.

  "Ако се направи връзка между затлъстяването и коронавируса, да се отслабне означава да се спаси живот", обяснява той. От своя страна д-р Алисън Тедстоун, специалист по хранене и шеф на Public Health England подчертава, че основният механизъм на напълняването е в яденето, пиенето и липсата на физическа активност.

  Да се направи здравословен избор за всички и се гарантира адекватна помощ за онези, които имат нужда от него е фундаментално в борбата ни с коронавируса, обяснява експерта.

  Британското правителство обяви в понеделник плана си за борба със затлъстяването за по-добра защита на населението от коронавирус.

  dariknews.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »