Четвъртък, 21 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.08.2020  » Топ 5 на най-скъпите университети в света


  Висшето образование  никак не е евтино, особено ако искаме да получим качествено обучение. Вижте най-скъпите университети в света:

  5. Кеймбриджки университет

  Университетът в Кеймбридж е често класиран като един от най-добрите университети в света, но това си има цена. Той има 29 студентски колежa, предлагащи курсове за бакалавърска степен в областта на изкуствата и хуманитарните науки, социалните науки и инженерството.

  Университетът поддържа процъфтяваща социална среда с многобройни студентски клубове и общества и повече от 80 спорта и събития, които предоставят възможности за участие на студентите.

  В университета в Кеймбридж студентите плащат такси за обучение в размер на 13 106 долара. Допълнителните такси на колежа за отделни курсове са в размер на 11 733 долара. Освен това има разходи за настаняване от 7816 долара, които училищата таксуват всеки студент.

  4. Масачузетски технологичен институт

  Университетът е едно от най-елитните висши училища в света в областта на техниката и технологиите. Той предлага 58 бакалаварски и 53 магистърски програми. Студентите получават образование, което съчетава строгото академично обучение с подхода „учене чрез правене“.

  Годишната такса за придобиване на Бакалаварска степен е средно 49 982 долара. MIT предлага програма за финансова помощ за студенти, „въз основа на изчислената финансова нужда на семейството.“ През 2017 г. 90% от студентите в Института са получавали финансова помощ.

  3. Калифорнийски технологичен институт

  Калифорнийският технологичен институт, известен още като Калтек е частен университет намиращ се в Пасадена, Калифорния в САЩ. Калтек силно набляга на естествените науки и инженерството.

  Той редовно заема първото място за най-добри университети в света. Степента му на прием е едва 8% като по този институтът подлага кандидат-студентите си на екстремна подготовка.

  Някои от най-големите постижения в астрономията и инженерството са постигнати от бивши студенти на университета.
  Годишната такса за придобиване на Бакалаварска степен е 50 487 долара, без разходите за настаняване, книги и консумативи и други лични разходи. Политиките на Института за финансова помощ са строго базирани на потребностите.

  2. Колумбийски университет

  Колумбийският университет, основан през 1754 година, е най-старото висше училище в щата Ню Йорк и петото най-старо висше учебно заведение в САЩ изобщо. Той  администрира годишната награда за журналистика „Пулицър“.

  Само 7% от кандидатствалите успяват да влязат в университета, което го прави един от най-изискващите университети в света.
  Разходите за посещение в Колумбийския университет са средно 74 173 долара. Таксите включват семестриалните разходи, хранене, наемане на технологично оборудване и здравно осигуряване.

  1. Колеж Харви Мъд

  Колеж Харви Мъд е основан през 1955 г. и е кръстен на магнат в минната индустрия. Намира се в Клеърмонт, Калифорния, и е фокусирано върху науката, математиката и инженерството. Той е едно от най-елитните частни образователни институции в света.

  Студентите в университета рядко надвишават 850, като всички получават достъп до широкомащабен учебен план, „който използва либерален подход към изкуствата към науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM)“.

  Харви Мъд има годишно финансиране от 3 милиона долара за научни изследвания. В резултат на това завършилите получават достъп до несравними възможности за работа.

  Курсът на обучение възлиза на 56 331 долара, докато настаняването струва още 18 127 долара. Университетът предлага финансова помощ според нуждите и постиженията на студентите, като 73% от тях се възползват от нея.

  dariknews.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »