Събота, 24 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.09.2020  » Това е най-опасният град в света


  Въпреки факта, че живеем в доста спокойно време, в някои части на нашата планета все още има градове, в които не е безопасно да бъдем. Днес от pochivka.blitz.bg разказват за така наречения лидер, сред най-опасните градове.

  Описание

  На пръв поглед историята на града вдъхва доверие, изглежда, че пристигате на невероятно място, в което ще имате незабравима ваканция, но не се заблуждавайте. Говорим за град Сан Педро Сула, който се намира в Централна Америка в държава, наречена Хондурас.

  Името на града се превежда като „Долината на Свети Петър“, населението му е повече от 712 хиляди души. Общата площ на територията е 136 квадратни километра, градът е един от най-големите в Хондурас.

  История на града

  Сан Педро Сула е основан през 1536 г. от испанския завоевател Педро де Алварадо, тогава градът се е наричал Вила де Сан Пуерто Кабалос. Известно време, след основаването си, градът е бил испанският монетен двор, в него са отливани златни кюлчета.

  Тъй като градът се намира в близост до морето, монетният двор често е бил ограбван, и поради тази причина е бил преместен на друго място. След това Сан Педро Сула бързо навлязъл в период на упадък.

  Едва след много години, по-близо до 20-те години на миналия век, той отново започва да набира популярност благодарение на появата на бананови плантации близо до града. А изграждането на железницата довело до индустриализацията на града.

  Сан Педро Сула сега

  Снимка: Shutterstock

  Това е най-опасният град в света

  В момента градът Сан Педро Сула е най-опасният град в света. Въпреки факта, че в града няма военни действия, средно 3 души умират тук на ден. По този начин на всеки 100 хиляди от населението годишно има около 171 убийства.

  В този град няма закони. Просто не е безопасно да бъдете тук, защото сред местните банди непрекъснато стават някакви раздори. Грабежите и насилието са станали част от обичайния начин на живот на местните жители. Трафикът на наркотици, трафикът на хора и оръжия също са широко разпространени тук.

  Разхождайки се по улицата, тук неволно можете да станете свидетел на грабежи, убийства и най-страшното - можете да станете жертва. Побоят, грабежите, насилието в Сан Педро Сула е често срещано явление.

  В момента най-сигурното място в града е Централният район, но си струва да бъдете нащрек дори и там. Там се намират и основните забележителности на града. Като цяло, без значение дали сте любител на силни усещания, по-добре е да се въздържате от посещение на този град, защото наистина е много опасно.

  fakti.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »