Понеделник, 22 Април 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.02.2024  » 7 начина как да намалите времето на телефона

  Смартфоните са много полезно изобретение на нашето време и често ни помагат в много области на живота. Но понякога просто не забелязваме колко време губим, безсмислено скролвайки в социалните мрежи, четейки глупави статии. Затова специалисти посочиха 7 начина да намалите времето, през което използвате смартфон.

  Смята се, че е нормално да прекарвате не повече от 3 часа на ден пред екрана на смартфона. За да останете в тези граници, струва си да определите времето, когато определено можете да останете без устойството си. Например няколко часа преди лягане и в първите часове след ставане сутрин. Освен това си струва да запомните, че светлината от екрана на смартфона влияе негативно на производството на мелатонин и кортизол.

  Вторият съвет на експертите е да изтриете ненужните приложения, периодично да затваряте социални мрежи и сайтове за видео хостинг или да излезете от профилите си в социалните мрежи, за да затрудните връщането към тях.

  Трето, можете да инсталирате специални приложения, които ще блокират сайтове и месинджъри, когато изтече срокът за тяхното използване.

  Четвърто, струва си да изключите ненужните известия, за да не хващате телефона си всеки път, когато издаде звук.

  Петата препоръка е да поставите таймер и да вземете смартфона си само когато прозвучи сигналът. По това време можете бързо да проверите съобщения, поща и т.н. и след това да зададете таймера отново, но за по-дълго време. По този начин можете да тренирате вниманието си като мускул, което за мнозина става твърде разсеяно поради честото превключване към телефона.

  Шестият съвет е да намерите аналози на това, което правите на телефона си. Например, вместо безцелно да гледате видео, можете да отидете да рисувате, да четете книга, да спортувате, да разговаряте с приятели на живо, да разхождате кучето или да измислите друго забавление.

  И накрая, ако разбирате, че вие ​​сами не можете да преодолеете пристрастяването си към смартфона, включете близките си. Нека ви напомнят да оставяте телефона си по-често, когато автоматично посягате към него. Можете също така да зададете общо време, когато никой от вашите близки не използва джаджи. Например на вечеря или филм с цялото семейство.
  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »