Вторник, 16 Юли 2024
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.06.2024  » Показатели за здравето, за които не подозираме

  Телата ни произвеждат различни секрети, като пърхот, ушна кал и очен секрет, всеки от които има решаваща роля за здравето.

  Сух скалп и пърхот

  Сухият или люспест скалп е често срещано явление и не е задължително да се дължи на лоша хигиена. Той може да е резултат от продукти за грижа за косата, които изсушават или дразнят скалпа. Пърхотът се състои от мъртви кожни клетки, които се отделят с ускорена скорост. Шампоаните против пърхот с противогъбични и противовъзпалителни съставки могат да помогнат. Състояния като псориазис и екзема могат да изискват различно лечение.

  Струпеи

  Образуването на струпеи е естествен процес на заздравяване на рани в организма. Кръвните съсиреци създават бариера срещу бактериите. Струпеите могат да изглеждат неприятно или да съдържат гной, което показва възможна инфекция. Избягвайте да пипате струпеите; поддържайте ги чисти и ги оставете да заздравеят по естествен начин.

  Очен секрет

  Познат като ревматизъм, секретът в очите ни всяка сутрин е резултат от сълзите, които смазват и почистват очите. Жлезите на клепачите произвеждат масла и слуз, за да предпазват очите. През нощта тези остатъци се натрупват, тъй като очите ни остават затворени, което води до образуването на дърли.

  Ушна кал

  Ушната кал, или церумен, е смес от масла, пот и отпусната кожа, която покрива ушния канал. Тя варира от жълта до тъмнокафява и предпазва ухото, като задържа замърсяванията. Прекомерното й натрупване може да блокира слуха. Избягвайте да използвате памучни пръчици. Вместо това използвайте лечебен зехтин, за да я омекотите и да я изчистите по естествен начин.

  Въпреки че могат да причинят лек дискомфорт, тези секрети играят жизненоважна роля за поддържане на здравето ни.

  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.06.2024 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ - юли
  + СЦЕНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

  всички интервюта  »