Неделя, 20 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.01.2012  » Мариан Димитров брани къщичката пред операта


  Лидерът на Общинския комитет на политическа партия “Българската левица”  Мариан Димитров разпространи писмо, в което се настоява за спиране на събарянето на къщичката на КТ "Подкрепа" на Ларгото пред операта. За разрушаването, според Димитров, има внесена докладна от кмета Пламен Стоилов. Писмото е адресирано до младежите социалисти - общински съветници, с копие до проф. Христо Белоев и до русенските медии.

  В него се казва ...


  Обръщаме се към Вас, като младежи социалисти, общински съветници, длъжни да положат необходимите усилия, за да запазят от събаряне въпросната “къщичка”, не закриваща фасадата на Русенска опера, която е строена като музей на революционното, социалистическо, младежко движение и е точно копие на старата сграда в която са се случвали съдбоносни за Русе и България исторически събития.
          
  Считаме, че в момент на криза е престъпление да се събаря по политически причини луксозен, масивен, сграден фонд – над 120 кв.м., да се повтаря грешката със събарянето на крилото на Доходното здание, вместо да се намери по-добро предназначение на тази сграда, отговарящо на желанията на всички русенци.
         
  Намираме за уместно компромисното предложение на митрополит Неофит тази сграда да се предаде за стопанисване на Русенска митрополия, за да бъдат изложени в нея църковните реликви, които сега не са достъпни за русенските граждани, а на фасадата й една паметна плоча да напомня за младежките революционни събития от началото на 20 век.
          
  Искрено се надяваме, че ще поставите интересите на русенци, на всички социалисти, на левите избиратели пред партийната дисциплина и неудобството да поправяте грешки на кмета – социалист Божидар Йотов и ще внесете докладна записка за отмяна на това нецелесъобразно решение на предишния общински съвет!!

  ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ КОМИТЕТ РУСЕ
  НА ПП “БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА
  МАРИЯН ДИМИТРОВ

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »