Понеделник, 22 Октомври 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.05.2013  » УзанаПолянаФест за трети път през юли


  Третото поредно издание на зеления фестивал УзанаПолянаФест ще събере съмишленици на зелените идеи, представители на бизнеса, биопроизводители и творци между 12 и 14 юли в местността Узана край Габрово.

  Целта на фестивала е да предостави пространство за споделяне опита и идеите на организации, проекти и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и управлението на околната среда. Стремежът на организаторите е да стимулират интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството.

  Сред акцентите в програмата на фестивала тази година са заниманията „Био игри“ за деца между 4 и 9- годишна възраст и работилници за тийнейджъри между 9 и 18 години по природни науки.

  Сред другите участниците в програмата на УзанаПолянаФест 2013 тази година са:

  1. Федерация "Зелени балкани", която ще представи реалистични макети на лешояди в реален размер и ще демонстрира освобождаване на птици от ‘’Спасителния център за диви животни’’, а на ‘’Благотворителното базарче на Зелени балкани и приятели’’ ще бъдат изложени къщички за птици, екокозметика, парцалени кукли, продукти от рециклирани материали.

  1. Сдружение за "Зелени Инициативи" ще даде възможност за изчисляване и записване на въглеродния отпечатък на желаещите участници. Представителите на сдружението ще дадат препоръки и начини за намаляване на индивидуалния въглероден отпечатък. Те ще представят и специален информационен сайт, посветен на доброволните емисионни пазари и на възможностите за намаляване на въглеродния отпечатък.

  1. Галерия Zелена ще участва във фестивала с творчески работилници за рисувано стъкло и изработка на бижута.

  1. Екологично сдружение ‘’За Земята’’ ще представи темата „Скритата цена на евтините въглища“ и ще предложи дебат за хранителни отпадъци и вермикомпост (тор, получена от червеи). За първи път в България ще бъде представен филмът „Нигерия кърви петрол“.

  УзанаПолянаФест 2013 се организира от Фондация „ТАЙМ – екопроекти”, благодарение финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите, чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и Община Габрово.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net